پرتاب دو ماهواره سنجشی و مخابراتی در آبان ماه

1402072409391154128571983

 به گزارش ویکی تک پلاس، حسین شهرابی مدیرعامل شرکت دانش بنیان فضایی در خصوص زمان پرتاب دو ماهواره سنجشی و مخابراتی به نام هدهد و کوثر گفت: ماهواره سنجشی به نام کوثر و ماهواره مخابراتی باریک باند به نام هدهد همچنان در سال جاری طبق برنامه پیش می‌رود و منتظر هستیم پرتاب کننده تاریخ دقیق پرتاب را مشخص کند اما با توجه به تعاملاتی که داریم ممکن است این ماهواره‌ها که قرار بود در سه ماه اول سال ۱۴۰۳ پرتاب شوند، چند ماهی دیگر با تأخیر توسط پرتابگر روسی، پرتاب می‌شوند.

وی افزود: تاریخ دقیق پرتاب هنوز اعلام نشده است و احتمال می‌رود که پرتاب این دو ماهواره در آبان ماه سال جاری صورت گیرد.

شهرابی در ادامه به علت تأخیر در پرتاب این دو ماهواره اشاره کرد و گفت: هر موشک ماهواره‌بر، بسته به ظرفیت آن می‌تواند چندین ماهواره را حمل کند. اصلی‌ترین ماهواره‌ها که مأموریت اصلی ماهواره‌بر را تشکیل می‌دهد، محموله اصلی و باقی ماهواره‌ها به عنوان محموله‌های فرعی محسوب می‌شوند. زمان‌بندی پرتاب ماهواره‌بر بر اساس زمان‌بندی و آمادگی محموله اصلی تنظیم می‌گردد و طبیعتاً محموله‌های فرعی، تابع زمان‌بندی محموله اصلی هستند.

وی افزود: این پرتابی که ماهواره‌های کوثر و هدهد به عنوان محموله‌های فرعی آنها محسوب می‌شوند، تابع آمادگی و زمان‌بندی محموله یا همان ماهواره‌های اصلی ماهواره‌بر هستند و چون آمادگی آن ماهواره‌ها دچار تأخیر شده است، بنابراین پرتاب تا زمان آمادگی آن‌ها به تأخیر خواهد افتاد.

مدیر شرکت دانش بنیان ادامه داد: با توجه به اینکه پرتابگرهای داخلی در حال توسعه هستند و به دلیل اینکه به دنبال بازار بین‌المللی هستیم و پرتاب بین‌المللی برای نفوذ ما در بازار بین‌المللی اولویت دارد، ماهواره‌های ایرانی کوثر و هدهد در حوزه سنجش و اینترنت اشیا(IOT) توسط پرتابگر روسی انجام می‌شود که در حال حاضر از برجسته‌ترین همکاری‌های ما با این کشور محسوب می‌شود.

شهرابی به پرتاب ماهواره جدید جدید IOD۲ اشاره کرد و افزود: انشاالله بلافاصله بعد از دو پرتاب ماهواره هدهد و کوثر که به صورت مجزا پرتاب می‌شود موضوع ماهواره IOD۲ که قرار است این دو ماهواره با هم ترکیب و پرتاب شوند را پیگیری می‌کنیم که این ماهواره تکمیل کننده دو پرتاب اول است و احتمالاً برنامه ما به این سمت می‌رود که ما دو ماهواره را در قالب یک ماهواره ترکیب کنیم که همزمان هم مأموریت مخابراتی و هم مأموریت سنجشی انجام دهد و می‌توان گفت تصمیم داریم گام‌های نزدیک تری را به سمت منظومه برداریم.

وی در پایان گفت: منظومه مدنظر، منظومه‌ای است به نام «دونما» که از تکثیر ماهواره‌های کوثر و هدهد ایجاد خواهد شد. این منظومه، هم‌زمان خدمات سنجش از دور مشابه کوثر و خدمات مخابراتی مشابه هدهد را انجام خواهد داد.

به گزارش مهر، دو ماهواره کوثر و هدهد اولین بار قرار بود در آذرماه سال ۱۴۰۲ پرتاب شوند که با اعلام تأخیر در پرتاب قرار بود در سه ماه اول سال جاری پرتاب شود.

منبع: مهر

لینک کوتاه:

https://www.wikitechplus.com//?p=19720

اشتراک گذاری:

جدیدترین شرکت های صنعتی

جدیدترین شرکت های فناور

جدیدترین سرمایه گذاران

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *