آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس
- برچسب ها: top sm agency
لینک کوتاه:
https://www.wikitechplus.com//?p=24330
لینک کوتاه:
به گزارش ویکی تک پلاس، به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، کودهای گوگرددار یکی از اصلیترین کودهای مورد استفاده کشاورزان برای جلوگیری از ایجاد قارچ و آفت روی محصولات است که به صورت پودر در بازار وجود دارند و کشاورزان برای خرید آن، هزینههای زیادی متحمل میشوند. و حالا جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف در قالب یک شرکت دانشبنیان موفق به طراحی و تولید کودهای محلول شدهاند و توانستهاند با تولید گوگرد محلول در آب، علاوه بر ارائه کیفیت و خواص بهتر نسبت به نمونه پودری، کمک شایانی به کاهش هزینههای اقتصادی کشاورزان کنند. ویژگیهای کم نظیر این کود، توانایی اصلاح خاک، تاثیر بسیار خوب آن در قارچکشی و آفتکشی است.
علیرضا توسلیراد، مدیرعامل «شرکت دانشبنیان دانش آوران رادین ورنا» در این خصوص گفت: از ویژگیهای این محصول، اصلاح خاکهای کشاورزی است؛ به این معنا که این کود، شوری خاک را در دراز مدت اصلاح و گیاه را به شوکهای محیطی مقاوم میکند.
وی افزود: تولید کودهای ارگانیک، کارآفرینی و اشتغال، کمک به تولید ملی و البته کاهش آسیب سلامت فیزیکی و زیستی افراد جامعه، از دیگر ویژگیهای مهم آن به شمار میرود. این محصول، نمونه هیچ محصول دیگری نیست و ویژگیهای خاص خود را دارد.
توسلیراد گفت: این کود نوع خاص و غنیشدهای از کودهای گوگرد مایع است که حاوی ۳ ماده؛ گوگرد، پتاسیم و نیتروژن است که از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز گیاه به شمار میآیند. این محصول انتخابی ایدهآل برای باغبانان و کشاورزانی است که میخواهند علاوه بر بهرهوری بالاتر، در زمان، تلاش و هزینه خود هنگام کوددهی محصولات کشاورزی صرفهجویی کنند. به طور کلی استفاده از کود مایع گوگرد برای هر کسی که میخواهد رشد و سلامت محصولات خود را ارتقا دهد و عملکرد آنها را بهبود بخشد انتخاب هوشمندانهای است.
مدیر این شرکت دانشبنیان یادآور شد؛ از مهمترین ویژگیهای این کود، قابلیت بالای آن در دفع آفات و کنترل بیماری گیاهان است. این کود در رفع بیماریهای قارچی مانند انواع سفیدک، کپک، زنگها، لکههای قهوهای و سیاه، بیماریهای ریشه و طوقه موثر است و آفاتی مانند شتهها و حتی آفت مقاوم پسیل پسته را دفع میکند. از طرفی دیگر این محصول با تقویت بنیه گیاه، مکانیسمهای دفاعی خود گیاه را نیز تقویت کرده و باعث میشود گیاه در مقابل آفات از خود مقاومت بیشتری نشان دهد.
این دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای کود گوگردی، مقرون به صرفه بودن آن برای کشاورز است؛ بدینصورت که کشاورز برای زمینی به مساحت یک هکتار، ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم گوگرد پودری احتیاج دارد که نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد در صورتی که با این محصول برای هر هکتار ۱۰ لیتر به قیمت هر لیتر ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان لازم است که این مبلغ بسیار ناچیزی در مقابل گوگرد پودری است.
وی گفت: در حال حاضر توانایی تولید انبوه و در دسترس قرار دادن این محصول برای استفاده کشاورزان برای شرکت ما مقدور است، اما به دلیل نداشتن مجوز سازمان آب و خاک این امر تا به امروز اتفاق نیفتاده است و امیدواریم با همکاری این سازمان هرچه سریعتر بتوانیم جواز را دریافت و تولید را آغاز کنیم. این محصول به صورت آزمایشی در اختیار باغات پسته قرار گرفت و خوشبختانه روی آفت «پسیل پسته» هم نتیجه خوبی داده است.
توسلیراد در پایان صحبتهایش گفت؛ اعضای شرکت دانش آوران رادین ورنا در سال ۱۳۹۶ با هدف اعتلای صنعت کشاورزی و ارتقای کیفی و کمی محصولات، گرد هم آمدند. ایده اولیه شرکت طی دو سال با تلاش و پشتکار شبانهروزی تبدیل به محصولی قابل تولید، ارائه و رقابت شد. و شرکت ما در ابتدای سال ۱۳۹۸ به عضویت شتابدهنده دانشگاه صنعتی شریف درآمد و در مردادماه همان سال شرکت دانشآوران رادین ورنا به صورت رسمی متولد شد. پس از آن با مذاکره و بهرهمندی از مشاورههای پارک علم و فناوری شریف، شرکت شروع به جذب سرمایه کرده و اقدام به طراحی و ساخت خط تولید خود در شهرستان فیروزکوه کرد.
با رشد بیشتر شرکت و ورود رسمی به پارک علم و فناوری در طی سالهای اخیر، موفق شدهایم خط تولید خود را بهصورت کامل با ظرفیتی بالغ بر یک میلیون لیتر در سال به بهرهبرداری برسانیم و تمامی مجوزهای لازم را کسب کنیم. بدون شک داشتن هدفی والا مانند ارتقای سلامت و کیفیت محصولات صنعت کشاورزی و در طی آن تضمین سلامت و امنیت غذایی مردم توانسته است ما را از میان تمام مشکلات به سلامت عبور دهد. امید است با همت و تلاش بیوقفه خود روزی شاهد شکوفایی و پرچمداری صنعت کشاورزی کشور در جهان باشیم.
به گزارش ویکی تک پلاس، به نقل از ستاد نانو، این شرکت تولیدکننده انواع نانوکاتالیستهای پیشرفته ایرانی و نانوذرات ویژه صنایع نفت، پتروشیمی، خودرو، داروسازی، موادغذایی و صنایع فلزی است که موفق به تولید نانوکاتالیستهای اکسی کلراسیون، بهعنوان جایگزین کاتالیستهای امریکایی در واحدهای پتروشیمی کشور شده است.
این شرکت نانوفناور، بر اساس نیاز صنایع، با استفاده از توان علمی متخصصین جوان خود، موفق به کسب مجموعه دانش فنی ساخت و تولید انواع نانوکاتالیستهای هتروژن و ساخت پایه نانوکاتالیست آلومینا در فازهای آلفا و گاما شده است. این دانش فنی از مسیر مطالعه گسترده، تلاش مستمر، آزمایشات دقیق و نیز طراحی، ساخت و اجرای انواع پایلوتهای آزمایشگاهی بدست آمده و نتایج آن پس از آزمودن در پایلوتهای صنعتی و احراز کیفیت عالی در مقیاس انبوه به صنایع مرتبط عرضه شده است. انواع مختلف این محصول پرکاربرد بررسی شده و با روشهای جدید و مهندسی معکوس، سنتز و پس از آزمایشهای دقیق به صنایع ارائه میشوند.
نانو کاتالیستهای اکسی کلراسیون تولیدی این شرکت، در راکتورهای تولید EDC صنایع پتروشیمی جهت تبدیل اتیلن به اتیلن دیکلراید و تهیه خوراک اولیه پلی وینیل کلراید (polyvinyl chloride) یا پیویسی (PVC)، مورد استفاده قرار میگیرد. این دسته از نانوکاتالیستهای پیشرفته ایرانی، با توجه به نیاز صنایع و با هدف استقلال در تولید نانومواد راهبردی و ضروری برای صنایع در کشور ساخته میشود و بهکارگیری آنها، باعث انجام واکنشهای شیمیایی در زمان کمتر و سرعت بالاتر شده و در عین حال کارایی فرآیند با این نانوکاتالیستها نیز افزایش یافته است.
این نانوفرآوردهها به علت سطح ویژه بالا، تخلخل بالا با قطر تخلخل بین ۲ تا ۵۰ نانومتر و توزیع مناسب اندازه تخلخلها، از کیفیت ساختاری و پایداری حرارتی مناسبی برخوردارند و استفاده از آنها موجب بهبود کیفیت محصولات پالایشگاهی شده است. با اوج گرفتن تحریمها به دلیل کمبود کاتالیست، مسؤولان پالایشگاهی به سراغ شرکتهای داخلی رفتند و با عرضه نانوکاتالیستهای ایرانی اکسی کلراسیون، از این نوع کاتالیستها در فرآیندهای خود استفاده کردهاند.
آنچه مسلم است، دانش تولید نانوکاتالیستها، سابقا در انحصار کشورهای اروپایی و آمریکایی بوده که با صادرات آن به کشورهای صاحب نفت و گاز، درآمد قابل توجهی را از آن خود میکردند. طبق بررسیهای انجام شده، تولید «نانوکاتالیستهای پیشرفته ایرانی» بهطور مستقیم با اقتصاد کشور گره خورده است، به نحوی که حدود ۹۰ درصد نفت کشور برای پالایش، نیازمند عبور از مرحله کاتالیستی است و این موضوع اهمیت تولید این محصول را در کشور نفتخیزی همچون ایران دوچندان میکند. به همین دلیل است که «نانوکاتالیستها» به عنوان محصول استراتژیک و کاربردی، علاوه بر نفت و گاز در صنایع پتروشیمی، در صنایع فولاد و خودرو نیز مورد استفاده قرار میگیرند. شاید بتوان گفت که بدون حضور این دسته از محصولات، امکان دسترسی به سوخت و محصولات ویژه نفتی و پتروشیمی و یا وجود گازهای عاری از عناصر خطرناک، ممکن نخواهد بود.
به گزارش ویکی تک پلاس، هیات ۳۰ نفره از پژوهشگران کشور سوریه شامل(پزشکان ، پژوهشگران، اساتید و روسای برخی از دانشگاههای دولتی دمشق و دانشگاه خصوصی شام) از بخشهای مختلف پژوهشگاه بازدید به عمل آوردند.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در نشستی که در خلال این بازدید برگزار شد، دکتر جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ضمن ابراز خوشحالی از حضور پژوهشگران، اساتید و پزشکان سوری اظهار کرد: این پژوهشگاه قطب مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی ایران و منطقه است و ما در این پژوهشگاه در مرزهای دانش و نیازهای ایران و منطقه در حال فعالیت علمی هستیم.
وی با اشاره به برخی از پروژههای اجرا شده در این پژوهشگاه گفت: تاکنون پروژههای متعددی در حوزه تشخیص زودهنگام سرطان، مطالعات اصولی و بنیادین میوه زیتون، حیوانات مدل بیماری با روش ویرایش ژن، کشت غلات و گندم مقاوم به شوری، پروبیوتیکها، ساخت کیتهای تشخیصی بیماریهای انسانی و دام و طیور و ساخت واکسن HPV و واکسن آنفولاآنزا در پژوهشگاه انجام شده است.
محمدی با اشاره به اینکه پژوهشگاه ژنتیک یک مرکز علمی مأموریت محور است، عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای خاص پژوهشگاه در تمامی حوزههای بیوتکنولوژی و برخورداری از آزمایشگاهها، کتابخانهها، برپایی کارگاهها و کنگرههای علمی، اساتید زبده، توانمند و نخبه در راستای تجاریسازی علم و پژوهش و فناوری گامهای بزرگی را برداشته و میتواند تجربیات خود را در قالب تأسیس شرکتهای دانشبنیان، تبادل دانشجو، تبادل استاد و تعریف پروژههای مورد نیاز برای دانشگاههای کشور دوست و برادر سوریه ارایه کند.
در ادامه، مدیران و محققان پژوهشگاه و پژوهشگران سوریه به بحث و تبادل نظر در خصوص همکاریهای علمی فیمابین پرداختند.
به گزارش ویکی تک پلاس، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، یک شرکت متخصص سخت افزار و نرم افزار و محتوای آموزشی الکترونیک از سال ۱۳۷۴ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و همچنین ارائه دهنده محصولات آموزشی پیشرفته مانند بورد هوشمند، نرم افزار کمک آموزشی و … است.
بورد هوشمند، یک نوع تخته سفید است که با استفاده از فناوری دیجیتال به وجود میآید و به کمک سنسورها، نرمافزار و معماری شبکه بیسیم به کاربر اجازه میدهند تا اطلاعات را به صورت دیجیتالی بر روی صفحه تخته نمایش داده شود.
رضا جعفر طباطبایی، بورد هوشمند پارس را یک ابزار آموزشی نوین برای برگزاری کلاسهای هوشمند برشمرد و گفت: این برد نرمافزار کاملاً فارسی و ابزارهای متنوع تدریس ازجمله آزمایشگاههای مجازی شیمی و فیزیک و ابزار ترسیم نمودارهای ریاضی را داراست.
طباطبایی ضمن اشاره به اینکه، برد هوشمند، در آموزش مجازی نیز به یکی از ابزارهای لازم در همه مراکز آموزشی تبدیل شده است؛ گفت: این محصول در مراکز آموزشی، جهت ارائه مطلب با استفاده از آزمایشگاه مجازی داخل نرم افزار، قابلیت نوشتار لمسی با قلم خودکار رنگی، امکان تصویربرداری از محیط ویندوز و … کیفیت و سرعت آموزش را بسیار بالا میبرد.
وی در خصوص محصول خارجی مشابه این برد هوشمند، ادامه داد: این برد دانشبنیان ۸۶ اینچی که مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش است، همراه با امکان ضبط همزمان تدریس میتواند در بهبود عملکرد دانش آموزان بسیار مؤثر باشد ولی مشابههای خارجی ۸۲ یا ۸۵ اینچ بوده که مورد تأیید این وزارتخانه قرار نگرفتهاند.
طباطبایی در ادامه از دو کیفیت سرامیکی و نانو این محصول خبر داد و گفت: در مدل سرامیکی، کاربر میتواند علاوه بر دست و قلمهای برد هوشمند با ماژیک وایت برد هم روی تخته بنویسد ولی در مدل نانو با دست و قلمهای برد هوشمند روی تخته مینویسند و پنل این مدل نسبت به مدل سرامیکی مات است و بازتابش نور کمتری دارد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان به ظرفیت تولید سالانه شش هزار دستگاهی این شرکت اشاره و بیان کرد: تختههای وایت برد هوشمند یک ابزار قدرتمند و نوآورانه هستند که در انواع زمینهها و صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.
وی به زمینههای کاربردی این تختهها اشاره و خاطرنشان کرد: تختههای وایت برد هوشمند در محیطهای آموزشی و آکادمیک به عنوان ابزاری مؤثر برای تدریس و یادگیری به کار میروند و امکان نمایش محتواهای تعاملی، نمودارها، نمایش اسلایدها و حتی تعامل زنده با دانشجویان را فراهم میکنند همچنین در محیطهای تجاری و سازمانی، تختههای وایت برد هوشمند به عنوان ابزاری برای نمایش و ارائه اطلاعات، بحث و تصمیمگیری سریع و کارآمد مورد استفاده قرار میگیرند.
طباطبایی تصریح کرد: در محیطهای کاری، این تختهها به عنوان ابزاری برای تبادل اطلاعات، تحلیل مسائل، برنامهریزی و هماهنگی بین اعضای تیم استفاده میشوند.
وی به حوزه «صنعت و مهندسی» نیز اشاره کرد و افزود: در صنایع مختلف از جمله صنایع مهندسی، معماری و تولید، تختههای وایت برد هوشمند به عنوان ابزاری برای نمایش طرحها، محاسبات فنی، نمودارهای فرآیند، و برنامهریزی پروژهها استفاده میشوند.
طباطبایی در خصوص کاربرد این بورد هوشمند در «مراکز پزشکی و مراکز درمانی» و «سفر و گردشگری» تصریح کرد: این تختهها به عنوان ابزاری برای نمایش اطلاعات بیمار، آموزش به بیماران و ارتباط بین پزشک و بیمار مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین در صنعت گردشگری و هتلداری، تختههای وایت برد هوشمند به عنوان ابزاری برای نمایش اطلاعات مکان، فرآیندهای سفر، امکانات هتل و فعالیتهای تفریحی استفاده میشوند. به عنوان مثال، یک تخته هوشمند میتواند به کمک قلمهای خاص، اجازه دهد تا نوشتهها و طراحیهای دستی کاربر را شناسایی کرده و آنها را به صورت دیجیتال ذخیره کند. همچنین با قابلیت اتصال به اینترنت، کاربران میتوانند از راه دور با یکدیگر همکاری کنند و به طور همزمان روی تخته کار کنند.
طباطبایی در پایان از صادرات این محصول دانشبنیان به کشورهای افغانستان، عراق و لبنان خبر داد.
به گزارش ویکی تک پلاس، به نقل از ستاد نانو، شرکت کارین شیمی، یکی از شرکتهای نوپای حاضر در نمایشگاه ایراننانو ۱۴۰۳ خواهد بود که موفق به توسعه فناوری منسوجات جاذب پرتوهای X و UV شده است. این فناوری در جلیقه و روپوش ضداشعه قابل استفاده است، روپوشهایی که در کلیه مراکزی که از اشعه X استفاده میکنند به ویژه مراکز رادیولوژی، برای بیمار و اپراتور، قابل استفاده است.
اشعه X در تشخیص انواع بیماریها مهم و پرکاربرد است، به طوری که به کارگیری آن امری اجتنابناپذیر بوده، هرچند که مسائلی نیز با خود به همراه دارد. هر بار که شخصی در معرض این پرتوهای پر توان قرار میگیرد احتمال جهشهای ژنتیکی یا تغییرات مضر در بخشهایی از بدن او وجود خواهد داشت، از این رو باید تا حد امکان تابش غیرضروری به بدن به حداقل برسد.
کارین شیمی با طراحی منسوجات محافظ اشعه X این امکان را فراهم کرده که آسیبهای ناشی از این اشعه به حداقل برسد. این منسوجات همچنین برای محافظت در برابر اشعه UV نیز مناسب هستند، پرتوهایی که جزء جدانشدنی نور خورشید بوده و میتواند منجر به پیری زودرس پوست، آسیب به رنگدانه پوست، ایجاد لکههای پوستی، آفتاب سوختگی و در موارد حاد آسیب به سلولهای سنگفرشی و بروز بیماریهای پوستی شود.
کارین شیمی با طراحی منسوجات محافظ در برابر پرتوهای UV، به ویژه دستکشهای نخی محافظ این امکان را فراهم کرده تا آسیبهای ناشی از اشعه فرابنفش به ویژه هنگام رانندگی، پیادهروی و دوچرخهسواری به حداقل برسد. از مزایای این محصولات کاهش قیمت تمام شده در مقایسه با نمونههای وارداتی، وزن کمتر نسبت به نمونههای مشابه و منطعف بودن آنها است.
کارین شیمی موفق به ساخت نمونه اولیه محصول شده و تستهای کارایی محصول نیز با موفقیت انجام شده است. برای آشنایی با فعالیت این شرکت مستقر در پارک علم و فناوری همدان از پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فناورینانو، ایراننانو ۱۴۰۳، بازدید فرمایید.
نمایشگاه بینالمللی ایران نانو ۱۴۰۳ در روزهای ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه سال جاری در سالنهای ۵ (ملل) و ۴۴ (خلیج فارس) برگزار میشود.
به گزارش ویکی تک پلاس، فاطمه احمدی نوری دانش آموخته دکترا و مجری طرح، عنوان تحقیقات اجرای شده را افزایش بازده تبدیل متان به هیدروژن به روش تخلیه اسپارک به همراه پلاسمای القای لیزری (SD-LIP) عنوان کرد و گفت: افزایش روزافزون تقاضا برای انرژی منجر به گرمایش جهانی، تغییرات اقلیم و تولید زیاد گازهای گلخانهای میشود و این مساله نیاز فوری به تبدیل گازهای گلخانهای، به طور ویژه گاز متان و دیاکسید کربن، به محصولات باارزش را مهمتر کرده است.
وی با اشاره به گزارش هیات دولتی بینالمللی تغییرات آب و هوایی، تاکید کرد: بر این اساس متان در یک دوره ۲۰ ساله ۸۶ برابر بیشتر از دیاکسید کربن منجر به گرمایش جهانی شده است و فراوانترین ماده در ترکیب گاز طبیعی به شمار میآید. همچنین احتراق متان منجر به آزادسازی فراوان دی اکسید کربن به جو میشود.
استفاده از پلاسمای لیزری در کنار روش متداول تخلیه اسپارک
بر اساس این گزارش از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، احمدی بیان کرد: تقاضای هیدروژن در سال ۲۰۲۰ به ۹۰ میلیون تن رسید که عمده آن برای مصارف پالایشی و صنعتی است و به صورت عمده از سوختهای فسیلی تولید میشود. تولید این ۹۰ میلیون تن هیدروژن با تولید ۹۰۰ میلیون تن دیاکسیدکربن همراه است و سالانه، پالایشگاهها نزدیک به ۴۰ میلیون تن هیدروژن به عنوان ماده اولیه یا به عنوان منبع انرژی مصرف میکنند. تقاضا در بخش صنعت تا حدودی بیشتر است (بیش از ۵۰ میلیون تن هیدروژن) که تولیدات شیمیایی حدود ۴۵ میلیون تن از تقاضای هیدروژن را تشکیل میدهد و تقریباً سهچهارم آن به تولید آمونیاک و یکچهارم به متانول اختصاص دارد.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر چهار منبع اصلی تولید تجاری هیدروژن را شامل گاز طبیعی، روغن، زغال سنگ و الکترولیز عنوان کرد و ادامه داد: هر یک از این روشها به ترتیب ۴۸، ۱۸، ۳۰ و ۴ درصد از سهم تولید هیدروژن را از آن خود کردهاند. هیدروژن در حجم بالا به صورت ویژه بیشتر از طریق فرآیند اصلاح بخار متان یا گاز طبیعی به دست میآید. این روش در حال حاضر ارزانترین روش تولید هیدروژن است. بسته به کیفیت ماده اولیه گاز طبیعی، به ازای تولید هر تن هیدروژن، ۹ تا ۱۲ تن دی اکسید کربن تولید میشود.
احمدی هدف نهایی در اقتصاد هیدروژن را یافتن روشهای اقتصادی با کمترین میزان خسارت به محیط زیست با بیشترین کارایی و بازده در تولید هیدروژن دانست و ادامه داد: این روش که برای اولین بار در جهان پیشنهاد شده نشان داد این فرآیند به طور کارآمد متان را به هیدروژن تبدیل میکند و منجر به کمتر شدن تشکیل دوده کربنی در ساختار، کاهش ولتاژ فروشکست و انرژی اعمالی به سیستم جهت تبدیل میشود.
وی با اشاره به فرآیند اجرای این تحقیق اظهار کرد: در این روش پیشنهاد شده تا از پلاسمای القایی لیزری در کنار روش متداول تخلیه اسپارک در حضور کاتالیست پالادیم برای افزایش و بهبود کارایی تبدیل متان به هیدروژن استفاده شود. به همین منظور انواع آزمایشها برای بررسی کارایی این سیستم انجام شده که نتایج، بهبود کارایی و افزایش بازده تبدیل را در این سیستم پیشنهادی تایید میکند.
احمدی توضیح داد: اسپارک که به آن تخلیه الکتریکی هم گفته میشود، روشی است که در آن ابزار و قطعه را در فاصله از هم قرار میدهند. سپس گازی میان آنها جریان مییابد و جرقه را ایجاد میکند. این جرقه عمل تراش را انجام میدهد.
- نتایج این مطالعات در نشریه بینالمللی مهندسی شیمی The Chemical Engineering Journal با ضریب تاثیر ۱۵ منتشر شده است. در روش تخلیه اسپارک به همراه پلاسمای القایی لیزری در حضور کاتالیست پالادیم نسبت به روش متداول تخلیه اسپارک تبدیل متان بیش از ۴.۵ برابر افزایش یافته و در نهایت افزایش ۴.۸ برابری تبدیل هیدروژن را در پی داشته است. ولتاژ فروشکست که انرژی اولیه مورد نیاز را تامین میکند، در این روش یک چهارم انرژی مورد نیاز در روش سنتی تخلیه اسپارک است.
احمدی بهبود بازده تبدیل متان، افزایش تولید هیدروژن، کاهش موثر انرژی مصرفی، کاهش تولید دوده کربنی، افزایش کارایی کاتالیست، کاهش شدید ولتاژ فروشکست، کاهش خوردگی الکترود و پاکسازی لیزری همزمان سطح کاتالیست را از مزایای این روش نام برد.
این تحقیق با همکاری و هدایت دکتر پرویز پروین از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا شده است.
ویکی تک پلاس
مرجع داده های صنعتی، تجاری و فناوری
با عضویت ویژه می توانید به اطلاعات بیش از 20.000 شرکت دسترسی داشته باشید
به گزارش ویکی تک پلاس، شرکت دوئر (Duer) ژاکت تقویت شده با گرافن تولید و به بازار عرضه کرده است. این شرکت نوآور در حوزه منسوجات برای تولید لباسهای جین بسیار شناخته شده است.
گفته میشود که پارچهای که برای تولید این ژاکت استفاده شده، بدون احساس سنگینی، دمای بدن را تنظیم میکند، آنتیاستاتیک بوده و دوام طولانی مدت دارد.
گری لنت، مدیرعامل دوئر گفت: زمانی که جایزه نوبل به گرافن داده شد، توجه ما به این ماده جلب شد؛ مادهای که خواص علمکرد بینظیری برای منسوجات به ارمغان میآورد و در عین حال روی وزن پارچه تاثیری نداشته و تنفسپذیری پارچه را نیز تغییر نمیدهد و در عین حال نرمی لباس حفظ میشود. ما گرافن را وارد پارچه کردیم تا مدیریت حرارتی پیشرفتهای را در پارچه ایجاد کنیم. چنین پارچهای در هنگام سرد بودن، شما را گرم نگه میدارد و هنگام گرم شدن خنک میشود. زمانی که گرافن به پارچه اضافه میشود، خاصیت ضد استاتیک ایجاد میکند و لطافت و نرمی لباس را طولانیتر نگه میدارد که این امر یک گام مهم در آینده منسوجات است.
به نقل از ستاد نانو، از پارچه تقویتشده با گرافن در تولید این ژاکت استفاده شده که در حال حاضر با قیمت ۱۱۹ دلار به فروش میرسد.
به گزارش ویکی تک پلاس، چربیها، کلسترول و سایر مواد در خون میتوانند در طول زمان به صورت پلاک روی دیواره شریانها ایجاد شوند. این میتواند باعث انسداد مستقیم شود یا باعث ایجاد یک پاسخ التهابی به نام تصلب شرایین شود. هر دو سناریو احتمال حمله قلبی و سکته مغزی وجود دارد اما در حالت دوم از برخی جهات شرایط بدتر است زیرا علائم هشدار دهنده کمی از قبل دیده میشود.
به نقل از نیواطلس، برایان اسمیت(Bryan Smith)، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: این حالت ترسناکتر است زیرا منجر به بیشتر حملات قلبی میشود. از آنجایی که چنین پلاکهایی لزوما قسمت زیادی از شریان را مسدود نمیکنند، و از آنجایی که اثرات پارگی میتواند به طور ناگهانی جریان خون را مسدود کند، چنین حمله قلبی میتواند به نظر میرسد که ناگهان بروز پیدا کرده است.
بخشی از مشکل تصلب شرایین این است که سلولهای مرده در بافت عروقی به درستی توسط سلولهای ایمنی پاک نمیشوند و ضایعاتی در شریانها ایجاد میکنند. این سلولها مولکولی به نام CD47 تولید میکنند که سیگنال «مرا نخور» به سلولهای ایمنی ارسال میکنند. مطالعات قبلی نشان دادهاند که مسدود کردن CD47 به سلولهای ایمنی اجازه میدهد یک بار دیگر سلولهای مرده را پاکسازی کنند. اما متأسفانه، در این فرآیند به گلبولهای قرمز خون نیز حمله میکنند که به عنوان یک عارضه جانبی منجر به کم خونی میشود.
در این مطالعه جدید، محققان از نانوذرات مسدودکننده CD47 استفاده کردند که بیشتر به سمت مونوسیتها و ماکروفاژها که دو نوع سلول ایمنی مرتبط با التهاب در پلاکها هستند، هدف قرار میگیرند. در آزمایشهایی که روی خوکها انجام شد، درمان تصلب شرایین بهاندازه داروهای قبلی، بدون هیچ آسیبی به سلولهای خون، انجام شد.
نکته مهم این است که آزمایشها روی خوکها نشان میدهند که نانوذرات میتوانند در مقیاسهای آنقدر بزرگ تولید شوند که در بدن خود ما کار کنند. این مطالعه نشان میدهد که این روش به اندازه کافی امیدوار کننده برای حرکت به سمت آزمایشات انسانی است.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از ورج، تسلا در مراسم رونمایی از سایبر کب در هفته گذشته نمایشی عظیم از رباتهای خودکار اپتیموس به راه انداخت. این رباتها با مردم ارتباط برقرار کردند، به مهمانان نوشیدنی تعارف و با آنها بازی کردند اما به نظر میرسد این فقط یک نمایش بوده است.
هنگام تماشای ویدئوها نیز خودکار نبودن رباتها کاملاً مشخص است. رابرت اسکوبل یکی از افراد حاضر در این رویداد با انتشار پستی در ایکس نوشت متوجه شده که اپراتورهای انسانی از راه دور به رباتها کمک میکردند پس از آن یک مهندس به او گفت رباتها با استفاده از هوش مصنوعی راه میرفتند.
آدام جوناس تحلیلگر موسسه مورگان استنلی نیز نوشته بود رباتها با کمک انسان فعالیت میکردند.
البته نشانههای واضحی برای اثبات این ادعاها وجود دارد، به عنوان مثال همه رباتها صدای متفاوتی داشتند یا واکنش آنها به طور آنی و همراه حرکات سر و دست بود.
البته به نظر نمیرسد تسلا قصد داشته وانمود کند رباتهای اپتیموس خودکار هستند. در ویدئویی دیگر هنگامیکه اسکوبل از ربات می پرسد تا چه میزان به وسیله هوش مصنوعی کنترل میشود، اپتیموس با حالت شوخی میگوید: شاید کمی.
در ویدئویی دیگر نیز یک ربات به یکی از حاضران میگوید: امروز یک انسان به من کمک میکند.
به گزارش ویکی تک پلاس، موضوع فیلترینگ، کیفیت اینترنت و چگونگی حکمرانی فضای مجازی یکی از مسائلی بود که در دوران انتخابات ریاست جمهوری مورد توجه نامزدها قرار داشت.
مسعود پزشکیان از افراد مخالف فیلترینگ بود و در مورد وضع فعلی اینترنت و وجود مافیای فروش فیلترشکن انتقاداتی مطرح کرده بود. همچنین در مناظرههای انتخاباتی تاکید داشت که ارتباط با دنیا بر اساس اینترنت است و نمیتوان گفت ما میخواهیم در قفس زندگی کنیم و ارتباطی با دنیا نداریم؛ برای ارتباط با دنیا به اینترنت بدون فیلتر نیاز داریم.
وی پس از انتخابات نیز بر همین موضع بود و در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد که «مسأله فیلترینگ در دستور کار است و آن را در شورای امنیت هم مطرح خواهیم کرد.»
دکتر ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم نیز از زمان شروع فعالیت خود، همراستا با موضع رییس جمهوری بازنگری بر وضعیت فعلی اینترنت را در دستور کار خود قرار داده است. دهم مهرماه اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار شد و به گفته وزیر ارتباطات «در این جلسه علاوه بر بررسیهای مربوط به رفع فیلترینگ، درباره ساماندهی فیلترشکنها که منجر به بروز مشکل و آلودگی در شبکه ملی اطلاعات میشود نیز صحبتهایی انجام شد».
همچنین در روزهای اخیر ستار هاشمی در جمع خبرنگاران ارتقای وضعیت اینترنت و رفع محدودیتها را یک مطالبه جدی مردم برشمرد و گفت: با توجه به صحبت و وعدههای دولت، این مساله در دستور کار وزارت ارتباطات است و با تمام توان و انرژی برای گشایش در این مسیر قدم برمی داریم. وی همچنین اضافه کرد: در این باره کارگروههای ویژه ای برای بررسی فنی تشکیل دادهایم، خود من جلساتی را در لایههای مختلف برگزار کردم و با توجه به طرحی که وزارت ارتباطات ارائه داده است، در آینده نزدیک به جمع بندی مناسبی در مرکز ملی خواهیم رسید تا خبرهای خوبی را به مردم بدهیم. هاشمی با بیان اینکه وزارت ارتباطات هم به وضعیت موجود اینترنت نقد دارد، گفت: با دلایل مختلف باور داریم باید در زمینه محدودیتهای اینترنتی، نگرشها و نگاه تغییر کند و نگرشها به روز شود».
در آخرین اظهار نظر از سوی دولتیها در این حوزه دکتر فاطمه مهاجرانی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که چه زمانی مسئله فیلترینگ حل خواهد شد؟ گفت: این موضوع در دستور کار دولت قرار دارد و در حال پیگیری است.
وی در پاسخ به اینکه چه موانعی بر سر راه وجود دارد، اظهار کرد: فرآیند در حال پیگیری است. باید توجه داشت نمیتوانیم تغییرات یکباره در موضوعات ایجاد کنیم. فرآیندی دارد که در حال طی شدن است.
سخنگوی دولت چهاردهم در پاسخ به این سوال که آیا باید منتظر جلسه برگزاری کمیته فیلترینگ باشیم؟ گفت: دوستان در حال پیگیری فرآیند هستند؛ صبوری کنید.
با وجود همه این وعدهها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکنون هیچ برنامه جامع و مدون اجرایی در مورد نحوه این بازنگریها ارائه نکرده است تا بتوان ارزیابی کلی در مورد فرآیند کلی این موضوع و میزان پیشرفت آن انجام دهیم.
موضوع فیلترینگ و بهبود کیفیت اینترنت یکی از دغدغههای اصلی مردم و فعالان اقتصاد دیجیتال است. با توجه به مسائل اقتصادی، بسیاری از افراد در بستر فضای مجازی و پلتفرمهای دارای محدودیت دسترسی اقدام به راهاندازی کسبوکار کردهاند. گستردگی فیلترینگ پلتفرمها سبب شده بیشتر کاربران از فیلترشکنها برای دور زدن فیلترینگ استفاده کنند که همین موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات دسترسی برای کاربران فضای مجازی، امنیت اطلاعات شخصی آنها را نیز به خطر انداخته و سبب شده دسترسی به انواع پلتفرمهای ممنوعه برای همه کاربران در سنین مختلف فراهم باشد.
در روزهای اخیر دولت چهاردهم ۱۰۰ روز اول خود را پشت سر گذاشت و وزرای دولت نیز در آستانه پایان دوماه فعالیت خود هستند. با شرایط فعلی این نگرانی وجود دارد که بازنگری نکردن موضوع فیلترینگ و عدم تغییر کیفیت اینترنت، سبب افزایش نارضایتی مردم و ناامیدی آنها از دولت چهاردهم شود.
به گزارش ویکی تک پلاس، سازمان فضایی چین اعلام کرد که این کشور اولین ماهواره آزمایشی قابل استفاده مجدد و قابل بازگشت خود به نام شیجیان-۱۹(Shijian-19) را پس از دو هفته گردش مداری با موفقیت بازیابی کرده است.
این سازمان تأیید کرد که شیجیان-۱۹ به اهداف خود در جنبههای مختلف فناوری از جمله قابلیت استفاده مجدد، نسبت بار و ورود مجدد به جو زمین دست یافته است.
طبق گزارش تلویزیون دولتی چین، این ماهواره به عنوان یک سکوی کارآمد برای تحقیقات در علوم ریزگرانش و علوم حیات فضایی عمل کرد.
سازمان فضایی چین گفت: تمام محمولههای قابل برگشت در زمینههایی مانند پرورش گیاهان و میکروارگانیسمها، کنترل خودمختار و تأیید فناوریهای جدید، آزمایشهای علوم فضایی و همچنین رفاه اجتماعی و نوآوریهای فرهنگی به خوبی بازیابی شدهاند.
ماهواره شیجیان-۱۹ بخشی از مجموعهای است که توسط آکادمی پنجم گروه علوم و فناوری هوافضا برای اکتشافات و آزمایشات علمی ایجاد شده است.
این ماهواره روز ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان(Jiuquan) روی یک موشک لانگ مارچ ۲دی(Long March 2D) به فضا پرتاب شد و حالا به زمین بازگشته است، اما مقامات چینی جزئیات بازگشت آن را فاش نکردهاند.
کاوش علمی
تلویزیون چین اعلام کرد که شیجیان-۱۹ یک فرصت تأیید آزمایش پرواز در مدار را برای قطعات و مواد تولید بومی ارائه میدهد و آزمایشات انجام شده در این پرواز، مشخصات فنی نسل جدیدی از سکوهای آزمایش فضایی با کارایی بالا و قابل استفاده مجدد را تایید کرد.
این ماهواره آزمایشی طیف وسیعی از محمولهها از جمله آزمایشهای مربوط به اصلاح گیاهان و میکروبها، تأیید فناوری و علوم فضایی را حمل کرد. بذرهایی از استان هاینان و آنهویی به فضا فرستاده شدند و در معرض شرایط طراحی شده برای تحریک جهش قرار گرفتند.
پیش از این، دادهها و مواد جمعآوری شده توسط ماهوارهها پس از اتمام مأموریت که معمولاً بیش از یک ماه طول نمیکشید، از طریق یک کپسول بازگشتی یک بار مصرف به زمین آورده میشد.
این ماهواره محمولههایی را از پنج کشور از جمله تایلند و پاکستان به عنوان بخشی از تلاش چین برای ارتقای همکاریهای فضایی بینالمللی با خود حمل میکرد.
هدف چین از این ماموریت، ایجاد گونههای گیاهی جدید است که به پیشرفت صنعت بذر چین، اطمینان از خوداتکایی علمی و فناوری و کنترل مستقل بر منابع بذر این کشور کمک میکند.
علاوه بر این، محققان چینی قصد دارند از ماهواره شیجیان-۱۹ برای آزمایش قطعات و مواد توسعهیافته داخلی استفاده کنند و تواناییهای چین در فناوری فضایی و نوآوری را بیش از پیش تقویت کنند.
ماهوارههای قابل استفاده مجدد
ماهوارههای قابل بازیافت نیاز به طراحی پیشرفتهتری در پیشرانه، حفاظت حرارتی و سیستمهای ناوبری دارند.
این شاهکار، دستاورد مهمی برای برنامه فضایی چین است، زیرا ماهوارههای قابل استفاده مجدد هزینهها را کاهش میدهند و آزمایش سریعتر فناوریها را تسهیل میکنند و تحقیقات را برای کاربردهای عملی متحول میکنند.
وسایل نقلیه فضایی قابل استفاده مجدد، بسیار قابل اعتماد و ایمن، نشان دهنده مسیرهای حیاتی آینده در اکتشاف فضایی هستند. هم دولت چین و هم شرکتهای خصوصی مختلف به طور فعال در حال پیگیری و توسعه فناوری موشکهای قابل استفاده مجدد هستند.
در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۳ نیز یک فضاپیمای آزمایشی قابل استفاده مجدد از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان روی موشک لانگ مارچ ۲اف(Long March 2F) پرتاب شد.
این سومین ماموریت چین از این نوع بود. اولین ماموریت این کشور برای پرتاب فضاپیماهای قابل استفاده مجدد در سپتامبر ۲۰۲۰ انجام شد و دومین پرتاب دو سال بعد در اوت ۲۰۲۲ انجام گرفت.
البته سابقه چین در ماهوارههای قابل بازیابی به سال ۱۹۷۵ با ماهواره جیانبینگ-۱(Jianbing-1) برمیگردد. چین در سال ۱۹۷۵ اولین ماهواره قابل بازیابی خود را که یک ماهواره شناسایی نظامی بود، به فضا پرتاب کرد و این ماهواره سه روز بعد به زمین بازگشت، اگرچه صدها کیلومتر دورتر از مکان برنامهریزی شده فرود آمد.
چین به عنوان سومین کشوری که پس از ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی یک فضاپیما را بازیابی کرده است، تاکنون دهها ماموریت ماهوارهای را به پایان رسانده و فناوری ماهوارهای خود را به میزان قابل توجهی ارتقا بخشیده است.
این کشور با تکیه بر این موفقیت، مأموریتهای فضایی سرنشیندار را نیز انجام داده و حتی موفق شده نمونههایی از خاک ماه را جمعآوری کند و به زمین بیاورد.
به گزارش ویکی تک پلاس، محققان آزمایشگاه ملی آرگون(ANL) پوستههای کوانتومی در مقیاس نانو ساختهاند که به عنوان سوسو زنهای پیشرفته الکترونی و پرتو ایکس عمل میکنند.
این نوآوری میتواند به پیشرفتهای هیجان انگیز در فیزیک ذرات، تصویربرداری پزشکی و فناوریهای دفاعی مبتنی بر پرتو ایکس منجر شود.
سوسوزن(Scintillator) مادهای است که وقتی توسط پرتوهای یونیزهکننده برانگیخته میشود، از خود سوسو زنی نشان میدهد. وقتی مواد شبتاب با ذرهای وارد شده برخورد میکنند، انرژی آن را جذب کرده و سوسو میزنند، یعنی انرژی جذب شده را دوباره به شکل نور ساطع میکنند. گاهی اوقات حالت برانگیخته ناپایدار است، بنابراین بازگشت از حالت برانگیخته به حالتهای پایینتر به تأخیر میافتد که بسته به نوع ماده از چند نانوثانیه تا چند ساعت متغیر است.
در واقع، سوسو زن مادهای است که با برخورد ذرات پرانرژی مانند پرتو ایکس یا اشعه گاما، جرقههای نوری از خود ساطع میکند. سپس این نور شناسایی میشود و برای اندازهگیری یا تصویربرداری از انرژی و حضور این ذرات استفاده میشود.
محققان میگویند، یک کاربرد روزمره برای فناوری سوسو زن را میتوان در مطب دندانپزشکی یافت، جایی که پرتوهای ایکس در دهان بیمار تابیده میشود و به نواری از یک ماده واکنشی که تصویری از دندانها را برای دندانپزشک نشان میدهد تا نقصهای احتمالی را بررسی کند، بازتابیده میشود.
سوسو زنها در تصویربرداری پزشکی و کاربردهای مختلف دیگر که از ذرات پرانرژی استفاده میکنند، اهمیت زیادی دارند. با این حال، یک محدودیت بزرگ برای سوسو زنهای معمولی این است که دانشمندان اغلب باید بین دو گزینه تصویربرداری سریع یا بهترین عملکرد، یکی را انتخاب کنند.
به گفته محققان، سوسو زنهای پوسته کوانتومی جدید میتوانند بر این مشکل غلبه کنند.
پوستههای کوانتومی سریعتر و بهتر هستند
وقتی دانشمندان از یک سوسو زن معمولی استفاده میکنند که نتایج سریعی را ارائه میدهد، اغلب باید دقت یا وضوح را فدا کنند. به شکل مشابه، هنگامی که آنها یک سوسو زن را انتخاب میکنند که بهترین عملکرد را ارائه میدهد، روند آن آهسته و زمانبر است.
فناوریهای سنتی سوسو زن با چالشهایی در دستیابی به عملکرد بهینه و عملکرد با سرعت بالا به طور همزمان مواجه هستند.
محققان میگویند ما ساختارهای ناهمسان پوسته کوانتومی کلوئیدی را به عنوان سوسو زن پرتو ایکس و الکترونی معرفی کردهایم که کارایی، سرعت و دوام را با هم ترکیب میکنند.
چیزی که سوسو زنهای پوسته کوانتومی را سریع و دقیق میکند این است که وقتی پرتو ایکس به آنها برخورد میکند، تنها برای چند نانوثانیه نور(درخشش) ساطع میکنند. در مقابل، سوسو زنهای معمولی صدها نانوثانیه میدرخشند.
زمان درخشش کوتاهتر، تصویربرداری سریعتر و دقیقتر را امکانپذیر میکند.
بنجامین دیرول(Benjamin Diroll) یکی از محققان این مطالعه میگوید: سوزن پوسته کوانتومی به طول عمر نانوثانیهای تک رقمی دست مییابد و در عین حال سطح کارایی را برابر با سوسو زنهای سنتی حفظ میکند. این به ویژه هنگام ثبت رویدادهای سریع یا در موقعیتهایی که زمانبندی حیاتی است، مفید است.
اگر درخشش بیش از حد طول بکشد، میتواند تصویر را تار کند یا روند تشخیص را کندتر کند و مشاهده تغییرات سریع را دشوارتر کند.
علاوه بر این، سوسو زنهای سنتی چند میلیمتر ضخامت دارند و باعث میشوند نور از مناطق مختلف آزاد شود و در نتیجه تصاویر تار شوند. در مقابل، سوسو زنهای پوسته کوانتومی به صورت لایههای نازک بر روی بستر ساخته میشوند.
بوراک گوزلتورک(Burak Guzelturk) محقق ارشد و فیزیکدان ANL گفت: ما متوجه شدیم که میتوانیم سوسو زنهای پوسته کوانتومی را بسیار نازکتر، در حد فقط چند میکرومتر بسازیم و در عین حال به جذب پرتو ایکس قوی و تصویربرداری با وضوح فضایی بالا دست یابیم.
سوسو زنهایی با پتانسیل بیپایان
کاربرد پوستههای کوانتومی به پرتو ایکس دندانپزشکی و سایر انواع تشخیصهای پزشکی محدود نمیشود.
به گفته محققان میتوان از آن در کنار منابع قدرتمند پرتو ایکس مانند منبع فوتون پیشرفته(APS) برای تشخیص فوق سریع ذرات پر انرژی و تولید تصاویر با کیفیت بالا استفاده کرد.
منبع فوتون پیشرفته(APS) یک مرکز فناوری پیشرفته در آزمایشگاه ملی آرگون(ANL) است که پرتوهای شدید پرتو ایکس را برای بررسی ساختار و خواص طیف وسیعی از مواد از جمله نمونههای بیولوژیکی، ماشینها، فلزات و مواد دیگر تولید میکند.
به عنوان مثال، اگر میخواهید بدانید که یک موتور در حالی که با سوخت داخلی خود کار میکند، چگونه کار میکند، میتوانید ابتدا از APS برای عکسبرداری با پرتو ایکس که از موتور عبور میکند، استفاده کنید.
سپس سوسو زنهای پوسته کوانتومی پرتو ایکس را تشخیص میدهند و به ایجاد تصاویر با وضوح بالا کمک میکنند و به شما امکان میدهند ساختار داخلی موتور و نحوه عملکرد آن را در لحظه مشاهده کنید.
محققان خاطرنشان میکنند که با استفاده از خواص نوری و الکترونیکی منحصر به فرد سوسو زنهای پوسته کوانتومی میتوانند مرزهای جدیدی را در زمینههای مختلف از فیزیک ذرات تا تشخیص پزشکی باز کنند.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.
به گزارش ویکی تک پلاس، این رویداد به عنوان بستری تخصصی برای معرفی دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای عضو پارک، فرصت مناسبی را برای ارتباط مستقیم با سرمایهگذاران و فعالان این اکوسیستم فراهم میکند. شرکتهای عضو میتوانند در این رویداد، علاوه بر جذب سرمایه، زمینههای لازم برای توسعه و گسترش فعالیتهای خود را نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حمایت از تهیه و تدوین محتوای مورد نیاز سرمایهگذاران(Pitch Deck, FS,BP)، معرفی دستاوردهای فناورانه و نوآورانه شرکتها، ارائه طرحهای سرمایهپذیر به سرمایهگذاران و ایجاد تعامل و ارتباط بین صاحبان کسبوکارهای فناور و سرمایهگذاران حرفهای، ۴ محور اصلی در این رویداد است.
ثبتنام، غربالگری اولیه، برگزاری کارگاههای آموزشی، منتورینگ، پیشارائه، غربالگری ثانویه و رویداد دمودی از مراحل برگزاری رویداد است.
۳۰ مهرماه ۱۴۰۳ آخرین مهلت ثبتنام در این رویداد است؛ متقاضیان میتوانند جهت ثبتنام به لینک B۲n.ir/y۸۴۲۳۸ مراجعه کنند.
به گزارش تیکنا، مدت زیادی از حلوفصل اختلافات اوپو با نوکیا نگذشته و به نظر میرسید همه چیز برای این برند چینی خوب پیش میرود و میتواند فروش گوشیهای برند خود و وان پلاس را در آلمان از سر بگیرد. بااینحال، در یک اتفاق عجیب، فروش گوشیهای OnePlus دوباره در آلمان ممنوع شده و این بار تقصیر نوکیا نیست. اوپو بهدلیل نقض پتنت احتمالی یک شرکت دیگر، به این مشکل برخورد کرده است. لازم به ذکر است وان پلاس از زیرمجموعههای اوپو بهحساب میآید.
درحالیکه به نظر میرسد وضعیت نوکیا حل شده باشد، یک شرکت دیگر یک نقض پتنت احتمالی را در دستگاههای وان پلاس شناسایی کرده است. شرکت InterDigital ادعا میکند از فناوری ۵G آنها بهصورت غیرمجاز استفاده شده است. تمرکز InterDigital روی تحقیقوتوسعه فناوریهای مرتبط با محصولات بیسیم است.
بههمین دلیل آلمان بار دیگر فروش گوشیهای وان پلاس را به دلیل اختلافات جدید بر سر ثبت اختراع ممنوع کرده است. این سازنده گوشی در بیانیهای دراینباره گفت:
«وان پلاس برای حقوق مالکیت معنوی و دسترسی عادلانه به پتنتهای ضروری استاندارد، ارزش زیادی قائل است. ما به مذاکره با InterDigital ادامه خواهیم داد و قصد داریم این موضوع را به روشی دوستانه حل کنیم. در همین حال، تعهد ما در اروپا بدون تغییر باقی مانده است و ما به ارائه محصولات و خدمات عالی به کاربران خود ادامه خواهیم داد.»
درحالحاضر، وان پلاس و InterDigital برای حل اختلاف مذاکره میکنند اما مشخص نیست وان پلاس فروش گوشیهای هوشمندش را چه زمانی از سر میگیرد. به نظر میرسد این شکایت بهطور خاص بر گوشیهای وان پلاس تأثیر میگذارد؛ چراکه این شرکت همچنان محصولات دیگری برای فروش ارائه خواهد کرد. فعلاً آلمانیها میتوانند OnePlus Pad 2 ،Buds Pro 3 و Watch 2 را از طریق وبسایت این شرکت خریداری کنند.
حلوفصل اختلاف با نوکیا فرایندی نسبتاً طولانی بود که حدود ۲ سال طول کشید. در این مدت، این شرکت مجبور شد فروش گوشیهای وان پلاس را در این کشور اروپایی کامل متوقف کند. وان پلاس احتمالاً میخواهد این بار وضعیت را خیلی سریعتر حل کند. بهعلاوه، OnePlus 13 بهزودی عرضه میشود و طرفداران فناوری موبایل اروپایی درمورد آن هیجانزدهاند. وان پلاس اگر تا آن زمان این مشکل را حل نکند، ممکن است بخشی از فروش خود را از دست بدهد.
باپل حدود ۲۰ روز پیش از سری آیفون ۱۶ رونمایی کرد و از حدود یک هفته پیش نیز عرضه رسمی این دستگاهها در سراسر جهان آغاز شده است. پس از ورود تعداد بیشتری آیفون ۱۶ به بازار، علاقهمندان مشغول تست قابلیتهای مختلف آن را هستند. اکنون در تست باتری سری آیفون ۱۶ مشخص شده نسخه ۱۶ پرو مکس بالاترین شارژدهی باتری را میان این سری از آیفونها، حتی رقبا دارد.
تستی که وبسایت Tom’s Guide انجام داده، دوام باتری هر ۴ مدل آیفون ۱۶ را میسنجد. در این آزمایش، دوام باتری تمام دستگاهها هنگام وبگردی با اینترنت ۵G و روشنایی نمایشگر ۱۵۰ نیت سنجیده شده است.
دوام باتری سری آیفون ۱۶ مشخص شد
برایناساس، آیفون ۱۶ پرو مکس با باتری ۴۶۸۵ میلیآمپرساعتی خود توانسته ۱۸ ساعت و ۶ دقیقه دوام بیاورد که رقم واقعاً قابلتوجهی است. برای مقایسه، نمونه پیشین این دستگاه، آیفون ۱۵ پرو مکس، در همین تست با باتری ۴۴۲۲ میلیآمپرساعتی ۱۴ ساعت و ۲ دقیقه دوام آورده بود؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت دوام باتری آیفون ۱۶ پرو مکس بهبود قابلتوجهی کرده است.
در این تست، آیفون ۱۶ پلاس با باتری ۴۶۷۴ میلیآمپرساعتی توانسته به شارژدهی ۱۶ ساعت و ۲۹ دقیقه دست یابد و از حیث دوام باتری در رتبه دوم قرار بگیرد. برای مقایسه، آیفون ۱۵ پلاس با باتری ۴۳۸۳ میلیآمپرساعتی در این تست حدود ۱۴ ساعت و ۱۴ دقیقه دوام آورده بود.
آیفون ۱۶ پرو با باتری ۳۵۸۲ میلیآمپرساعتی شارژدهی ۱۴ ساعت و ۷ دقیقهای ارائه میکند و در رتبه سوم قرار میگیرد. آیفون ۱۶ نیز با باتری ۳۵۶۱ میلیآمپرساعتی با دوام ۱۲ ساعت و ۴۳ دقیقه در میان این سری از آیفونهای اپل در رتبه چهارم دیده میشود.
در تستهای وبسایت Tom’s Guide مشخص میشود که میزان دوام باتری تمام مدلهای آیفون ۱۶ نسبت به سری آیفون ۱۵ ارتقا پیدا کرده. البته این ارتقای شارژدهی باتری در مدل آیفون ۱۶ پرو مکس نسبت به بقیه مدلها محسوستر است. در واقع آیفون ۱۶ پرو مکس حتی نسبت به گلکسی S24 پلاس و S24 اولترا نیز دوام باتری بیشتری ارائه میکند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از کانترپوینت و نمودار زیر نشان داده میشود، شیائومی در طول این دوره موفقشده حجم فروش خود را بهطور مداوم افزایش دهد و درنهایت رتبه دوم را کسب کند. همچنین شیائومی در سال ۲۰۲۴ بین برندهای گوشیهای هوشمند یکی از سریعترین رشدها را تجربهکرده و در مسیر بهبود بازار جهانی موبایل نیز نقش داشته است.
این اولین باری است که غول چینی پس از سال ۲۰۲۱ جایگاه دوم را تصاحب میکند.
برتری شیائومی نسبت به اپل از نظر میزان فروش
اپل طیف محدودتری از محصولات را عرضه میکند که همین امر باعث نوسان حجم فروش آن در طول چند سال گذشته شده است. علاوهبراین، در گزارشهای قبلی اعلام شده بود که سری آیفون ۱۶ ممکن است به آمار فروش مدلهای سال گذشته نرسد.
«تارون پاتاک»، مدیر کانترپوینت میگوید:
اکثر بازارهای اصلی شیائومی در چند فصل گذشته شاهد بهبود اقتصادی بودهاند. این گزارش همچنین نشان میدهد که تسلط این شرکت بر بازار بهویژه در بخش پایه، یعنی گوشیهای کمتر از ۲۰۰ دلار، قوی بوده است.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از گیزموچاینا، طبق اطلاعات موجود در این صفحه هزینه تعویض باتری آیفون ۱۶ پرو و پرومکس که به تازگی معرفی شده اند ۱۱۹ دلار است. این رقم حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت تعویض باتری مدل های آیفون ۱۵ پرو است.
اگر فرتی خدمت AppleCare+ را داشته باشد و ظرفیت باتری آن کمتر از ۸۰ درصد مقدار اصلی باشد، وی می تواند بدون هیچ هزینه اضافه ای باتری را جایگزین کند. اما کاربران بدون سرویس مذکور باید برای تعویض باتری هزینه ای بپردازند.
افزایش هزینه تعویض باری مدل های آیفون ۱۶ پرو به چند عامل مربوط است. تصاویر فاش شده از چند منبع حاکی از وجود قاب فلزی برای دستگاه های آیفون ۱۶ است که از مدت ها قبل روی باتری موبایل ها دیده نشده است. این ویژگی مدیریت گرمای دستگاه را ارتقا می دهدو احتمالا طول عمل باتری را می افزاید.
همچنین اپل تجهیزات داخلی سری آیفون ۱۶ را دوباره طراحی کرده تا تعویض باتری آسان تر شود. این اقدام برای پیروی از قوانین اتحادیه اروپا است که طبق آن تولید کنندگان موبایل باید امکان تعویض باتری با ابزارهای معمول را برای کاربران تا ژوئن ۲۰۲۵ میلادی فراهم کنند. احتمالا این امر سبب شده شرکت مبلغی اضافه برای طراحی دوباره تجهیزات داخلی هزینه کند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از نیواطلس، ترمیکس پرو(TriMax Pro) تجربه منحصر به فردی به حساب میآید. این لپتاپ از ابتدا به عنوان یک لپتاپ سه صفحه نمایشگری طراحی شده است و به همین دلیل، کابلهای بهم ریختهای برای اتصال آن وجود ندارد و کل لپ تاپ در یک پکیج واحد جمع میشود.
به رغم ادعای فضای کاری بی حد و حصر، تریمکس پرو در واقع به یک صفحه نمایش مرکزی ۱۶ اینچی محدود شده است که در طرفین آن صفحه نمایشهای ۱۰.۵ اینچی قرار دارد. همه نمایشگرها دارای رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۲۸۰ هستند، اما صفحههای جانبی در جهت عمودی قرار دارند. صفحه نمایش IPS دارای روشنایی تا ۴۰۰ نیت است.
این لپتاپ مجهز به ویندوز ۱۱ پرو است و طیف وسیعی از پیکربندیها را پوشش میدهد. مدل «Barebones» با پردازنده Intel Core i5-1235U، کارت گرافیک AMD Ryzen 7 7735HS ،۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD ارائه میشود. پد لمسی ۱۰ نقطهای، Wi-Fi 6e، بلوتوث ۵.۳، تشخیص اثر انگشت، دو بلندگوی ۲.۵ واتی و دوربین پنج مگاپیکسلی، و دو پورت UCB ۳.۲، یک پورت HDMI و نوع C استاندارد از جمله موارد به کار برده شده در آن هستند.
صفحهکلید مکانیکی کمحجم آن دارای کلیدهای قابل جدا شدن و نور پسزمینه قابل تنظیم است تا به کاربران این امکان را بدهد که ظاهر آن را شخصیسازی کنند و سازندگان آن میگویند باتری ۹۰ وات ساعتی این لپتاپ برای حداکثر شش ساعت کارکرد مناسب است سیستم فن سهگانه از داغ شدن بیش از حد لپتاپ حتی در هنگام اجرای بازیها جلوگیری میکند.
ترمیکس پرو در کمپین کیکاستارتر(Kickstarter) شرکت دارد. کیکاستارتر شرکتی آمریکایی و عامالمنفعه برای کمک به پروژههای نوآورانه در زندگی بشر است که از استارتآپهایی با ایدههای نوین و خلاقانه حمایت میکند.