اصلاح ژنتیکی باکتری روده سنگ کلیه را درمان کرد
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از فیز، میکروبوم روده انسان روی سلامت وی به شیوه های مختلفی تاثیر می گذارد. اندازه و انبوه باکتری های آن روی همه چیز از سیستم ایمنی بدن تا سیستم عصبی تاثیر می گذارد.
اگر محققان در اصلاح باکتری روده موفق عمل کنند، این روند به ایجاد درمان های بیشتر برای طیف وسیع تری از بیماری ها کمک می کند. البته تحقیق نشان می دهد این فرایند کار ساده ای نیست.
پژوهشگران از باکتری Phocaeicola vulgatus که در میکروبوم روده انسان وجود دارد استفاده و آن را طوری اصلاح کردند تا اگزالات را تجزیه و پور فیرین که برگرفته از جلبک دریایی است را مصرف کند.
اگزالات مولکولی است که به طور طبیعی در گیاهان و انسان وجود دارد مصرف اگزالات بیش از حد، می تواند شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به سنگ کلیه قرار دهد.
در این پژوهش از پورفیرین به عنوان راهی برای کنترل جمعیت باکتری های Phocaeicola vulgatus استفاده کردند.
تحقیق مذکور شامل سه بخش بود که طی مرحله نخست باکتری اصلاح شده روی موش ها آزمایش شد، یک آزمایش روی انسان های سالم و یک آزمایش روی افرادی با هایپراگزالوریای رودهای (Enteric Hyperoxaluria) یا EH انجام شد. هایپراگزالوریای روده ای شرایطی است که در آن بدن انسان اگزالات زیادی از غذا جذب می کند و همین امر به ایجاد سنگ کلیه یا دیگر مشکلات کلیه ای منجر می شود.
محققان باکتری اصلاح شده را روی ۳۹ فرد سالم در فار ۱/۲a آزمایش بالینی تست کردند. نتایج نشان داد کلونی سازی در انسان ها به میزان دوز دارو وابسته است. به این معنا که با افزایش پور فیرین، جمعیت باکتری مورد نظر افزایش یافت و با معکوس کردن این روند باکتری در بیشتر موارد از بین رفت. اما در بدن دو شرکت کننده باکتری مذکور حتی پس از درمان آنتی بیوتیکی وجود داشت.
این امر نشان داد باکتری با تعویض ماده ژنتیکی با باکتری های دیگر میکروبوم جهش یافته است.
نتایج بیماران مبتلا به EH نیز نشان داد آنها چالش هایی را پشت سر گذاشتند، اما پیشرفتی در درمان نیز مشاهده شد. ۶ نفر از ۹ شرکت کننده مبتلا به EH از این درمان استفاده کردند و به طور متوسط این افراد شاهد کاهش ۲۷ درصدی اگزالات در ادرارشان بودند. این نتایج از لحاظ آماری چندان قابل توجه نیست اما نشان دهنده امیدی برای انجام مطالعات بیشتر با نمونه وسیع تر است.
- برچسب ها: پزشکی نوین, سنگ کلیه, مهندسی ژنتیک
لینک کوتاه: