رونمایی از دو بسته حمایتی «رویش» و «شکوفا»صندوق نوآوری
لینک کوتاه:
https://www.wikitechplus.com//?p=24182
لینک کوتاه:
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، صبح امروز نهم اردیبهشت ۱۴۰۴ و همزمان با دومین روز از برگزاری نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو ۲۰۲۵، با حضور در جمع شرکتهای دانشبنیان دارای توانمندی صادراتی از دستاوردهای این شرکتها بازدید کرد.
افشین، با حضور در پاویون اختصاصی شرکتهای دانشبنیان واقع در سالن خلیجفارس این نمایشگاه و سالن ۳۷A، ضمن بازدید از توانمندیها و دستاوردهای این شرکتها، بر ضرورت بررسی و احصا نیازهای فعالان دانشبنیان برای ورود به بازارهای منطقهای و بینالمللی تاکید کرد.
در این پاویون، ۱۰ شرکت دانشبنیان توانمند صادراتی، محصولات فناورانه و خدمات نوآورانه خود را به هیئتهای تجاری خارجی معرفی میکنند.
«اهمیت توسعه همکاریهای بینالمللی» و «تسهیل مسیر صادرات محصولات دانشبنیان» موضوعاتی بود که افشین در خلال بازدید و گفت و گو با فعالان زیستبوم علم و فناوری دنبال میکرد.
این مقام مسئول در این بازدیدها، ضمن ارزیابی مثبت از کیفیت و تنوع محصولات ارائهشده، بر نقش برجسته شرکتهای دانشبنیان در توسعه صادرات غیرنفتی و ارتقاء جایگاه اقتصاد دانشبنیان کشور در عرصه بینالمللی تأکید کرد.
وی، حضور فعال این شرکتها در نمایشگاههای بینالمللی را گامی مؤثر در راستای تحقق دیپلماسی فناوری و توسعه بازارهای هدف صادراتی دانست.
نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ بهعنوان یکی از بزرگترین رویدادهای تجاری و صادراتی کشور، محلی برای معرفی توانمندیهای تولیدی و فناوری ایران به بازارهای بینالمللی است. حضور چندین هیئت تجاری از کشورهای مختلف در این نمایشگاه، فرصتی کمنظیر برای شرکتهای دانشبنیان ایرانی فراهم کرده است تا با ارائه نوآوریهای خود، تعاملات اقتصادی فرامرزی را گسترش دهند.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز با حمایت از برگزاری نشستهای تخصصی، جلسات B۲B و تعامل هدفمند شرکتهای دانشبنیان با هیئتهای تجاری متناظر، نقش مؤثری در تسهیل فرآیند صادرات محصولات فناورانه ایفا کرده است.
گفتنی است، هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با حضور بیش از ۸۰۰ شرکت و ۲۰۰۰ تاجر خارجی، از ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز شده و تا ۱۲ اردیبهشتماه، از ساعت ۸ الی ۱۶ میزبان علاقمندان است.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، اینوتکس ۲۰۲۵ امروز نهم اردیبهشتماه و به مدت چهار روز در پارک علم و فناوری پردیس آغاز به کار کرد.
تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، طی سخنانی گفت: معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در این دور از برگزاری اینوتکس در همکاری با جشنواره پیشگامان پیشرفت، میزبان ۲۸ شرکت دانشبنیان است و روزانه رونمایی از شش الی هفت محصول دانشبنیان را در دستور کار خود دارد و به نوعی، عصاره یکسال اکوسیستم فناوری و نوآوری را نمایندگی میکند.
وی ادامه داد: از بین بیش از دو هزار محصولی که برای رونمایی در این جشنواره ثبت نام کردند، پس از بررسیهای فنی و چندین مرحله داوری، ۲۸ محصول برای رونمایی انتخاب شدند.
به گفته این مقام مسئول، از این تعداد چهار محصول در حوزههای الکترونیک و قدرت، پنج محصول در حوزه شیمی و پلیمر، سه محصول در حوزه نرمافزار، دو محصول در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی، سه محصول در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و یازده محصول در حوزه تجهیزات و ماشینآلات در این جشنواره رونمایی میشوند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان، نوآوری، جدید بودن و نداشتن مشابه داخلی، تکمیل فرایند تجاریسازی، دریافت مجوزها و تأییدیههای فنی و عدم معرفی محصول و یا نوع ارتقایافته آن در نمایشگاهها، جشنوارهها و رسانههای داخلی و خارجی کشور را از شاخصهای انتخاب محصولات برتر در جشنواره پیشگامان اینوتکس دانست.
امرایی همچنین خاطرنشان کرد: معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در این پاویون، میزبان ۶ محصول دانشبنیان دارای طرح تولید بار اول است که قرارداد آنها با موفقیت خاتمه یافته است که از آن جمله می توان به شرکت اندیشهسازان سلامت پارسیان با ارائه محصول سانتریفیوژهای بانک خون، شرکت توربوکمپرسور تک خاورمیانه با محصول سیستم هوشمند پایش وضعیت و عیبیابی ناوگان توربینهای گازی، شرکت تولیدی مبنا پیشه با محصول هیتر فلنجی ضدانفجار ۳۵ کیلووات ۴۰۰ ولت، شرکت صنعت الکترونیک امواج آبی با ساخت محصول سیستم بهینه شده کنترل سوخت توربین زوریا، شرکت آزاد فیلتر که برای تولید کیسه فیلتر فایبرگلاس با پوشش PTFE و غیره اشاره کرد.
گفتنی است طرحهای تولیدبار اول، به دنبال طرح یک نیاز فناورانه از سوی یک دستگاه اجرایی (دستگاه های مشمول قانون مناقصات) و با تایید کارگروه تولید بار اول به صورت عدم الزام به برگزاری مناقصه، با شرکتهای دانش بنیان منعقد میشود. این محصولات تولید بار اول، سابقه تولید و فروش تجاری و صنعتی در کشور نداشته و مشابه داخلی نیز ندارند.
در این راستا، معاونت علمی در دبیرخانه کارگروه تولیدبار اول ارزیابیهای لازم را انجام میدهد و چنانچه تایید کند که این محصول نمونه مشابه داخلی ندارد و شرکت مجری هم از توانایی انجام پروژه برخوردار است، قرارداد منعقد و تضامین داده میشود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، تورج امرایی در حاشیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا، با اشاره به ظرفیتهای گسترده زیستبوم علم و فناوری ایران، از آمادگی این زیستبوم برای توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا خبر داد.
وی با ارائه گزارشی از توانمندیها و زیرساختهای علمی و فناوری کشور، «نیروی انسانی متخصص» و «حمایتهای دولتی» را از عوامل کلیدی در رشد و پویایی زیستبوم نوآوری ایران برشمرد. امرایی همچنین حوزههای نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، صنایع انرژی و هوش مصنوعی را از جمله زمینههایی دانست که با پشتیبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تقویت شدهاند.
این مقام مسئول با اشاره به وجود بیش از ده هزار و ۱۰۰ شرکت دانشبنیان فعال در کشور که بسیاری از آنها سابقه صادرات دارند، افزود: این شرکتها با تولید بیش از ۱۷ هزار محصول دانشبنیان، نزدیک به نیم میلیون نفر نیروی متخصص را در سطوح مختلف به کار گرفتهاند.
به گفته وی، حدود ۶۰۰ شرکت در زیستبوم فناوری ایران دارای سابقه تجارت خارجی هستند و حجم صادرات محصولات دانشبنیان به نیم میلیارد دلار و حجم کل صادرات شرکتهای دانشبنیان به حدود ۲.۵ میلیارد دلار میرسد. درآمد کل شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۸ میلیارد دلار بوده و ۱۰۹ شرکت دانشبنیان نیز با درآمد هفت میلیارد دلاری در بورس ایران حضور دارند.
امرایی با معرفی ۱۶۶ شتابدهنده، ۳۵۰ مرکز نوآوری و ۲۳ کارخانه نوآوری در کشور، حوزههای دارویی، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و ماشینآلات (به ویژه ماشینآلات صنایع انرژی) را به عنوان نقاط قوت زیستبوم فناوری ایران و فرصتی برای توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا معرفی کرد.
وی با بیان اینکه ایران در ۵۲ کشور جهان رابط فناوری دارد و شرکتهای دانشبنیان ایرانی در ۴ کشور از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا به طور ویژه حضور دارند، گفت: در حال حاضر تبادل فناوریهای مرتبط با مواد شیمیایی و تجهیزات پزشکی در حوزههای سلامت با اتحادیه آفریقا در حال انجام است.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی با اشاره به اینکه از مجموع ۲.۵ میلیارد دلار صادرات دانشبنیان کشور، تنها حدود ۲۸ میلیون دلار آن به کشورهای عضو اتحادیه آفریقا اختصاص دارد، ابراز امیدواری کرد: این میزان با توسعه همکاریها افزایش یابد. وی افزود: در حوزه محصولات دانشبنیان، تجهیزات پزشکی و دارو بیشترین سهم را در صادرات دارند.
امرایی همچنین به نمونههای موفقی از همکاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا اشاره کرد و قرارداد یک میلیون دلاری «آیهیت» در کنیا را نمونهای موفق دانست که تمایل به گسترش آن در سایر کشورهای آفریقایی وجود دارد. به گفته او، ۳۵ شرکت ایرانی در «آیهیت» در کنیا مستقر شدهاند و بیش از ۶۴ تجهیز پزشکی مختلف، شرایط کیفی برای ورود به بازار آفریقا را پیدا کردهاند.
وی همچنین از آمادگی معاونت علمی برای شناسایی شرکتهای مستعد با قیمتهای رقابتی و کیفیت مناسب جهت حضور در کشورهای آفریقایی و همچنین حمایت از شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای راهاندازی خط تولید فراسرزمینی در آفریقا خبر داد.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از ایندپندنت، به گفته محققان دانشگاه لینشوپینگ و مبدعان این نوآوری، باتری نرم مذکور که شبیه خمیر دندان است، قادر به متحول سازی دستگاههای الکترونیکی است زیرا در هر ابزاری جای میگیرد.
کاربردهای احتمالی آن دستگاههای پزشکی، گجت های پوشیدنی و نسل آینده روباتها است. ایمن رحمان الدین دستیار پروفسور در این دانشگاه و یکی از محققان پروژه میگوید: بافت باتری اندکی شبیه خمیر دندان است. به عنوان مثال میتوان این ماده را در پرینتر سه بعدی برای شکل دادن به باتری به شکل دلخواه به کار برد. چنین قابلیتی زمینه را برای توسعه نوع جدیدی از فناوری فراهم میکند.
در باتری مذکور از الکترودهای ساخته شده از لیگنین که نوعی محصول فرعی تولید کاغذ است، استفاده میشود و به همین دلیل باتری مذکور یک جایگزین حافظ محیط زیست برای نوع لیتیوم یونی است.
محسن محمدی یکی از مولفان پژوهش میگوید: از آنجاکه مواد باتری پلیمرهای مزدوج و لیگنین هستند، به وفور یافت میشوند. ما با استفاده از یک محصول فرعی مانند لیگنین در کالایی با ارزش بالا مانند باتری به ایجاد چرخه استفاده دایره وار کمک میکنیم. بنابراین این باتری یک جایگزین حافظ محیط زیست به حساب میآید.
نمونه اولیه ساخته شده توسط این تیم تا دو برابر طول اولیه خود کشیده شد و قادر بود بیش از ۵۰۰ بار بدون کاهش قابل توجهی در عملکرد شارژ شود.
اکنون پژوهشگران تصمیم دارند توسعه باتری را برای ارتقای ولتاژ و بهینه سازی استفاده از آن ادامه دهند. به گفته او ولتاژ باتری اکنون ۰.۹ ولت است. به همین دلیل محققان مشغول بررسی ترکیبات شیمیایی دیگری هستند تا ولتاژ را ارتقا دهند.
به گزارش ویکی تک پلاس، حسین اسدی نماینده دانشگاه صنعتی شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی، در مراسم رونمایی از نسخه دموی سکوی ملی هوش مصنوعی که امروز در مرکز همایشهای رایزن برگزار شد، با اشاره به تلاشهای اخیر برای راهاندازی این سکو، به کاهش درصد مقالات پژوهشی و ثبت اختراعات در حوزه هوش مصنوعی طی ۱۰ سال اخیر اشاره کرد و گفت: متأسفانه در این مدت، رشد قابل توجهی در این حوزه نداشتهایم. در حالی که رشد جهانی شرکتهای فعال در هوش مصنوعی بیش از ۲۰ درصد است، این رقم در ایران تنها ۳ تا ۴ درصد بوده است.
وی افزود: برای رسیدن به رشد مطلوب، نیاز داریم سالانه حداقل ۱۵ درصد رشد در این حوزه داشته باشیم. اما دو چالش اصلی، یعنی مشکلات سختافزاری و نبود یک سکوی جامع، مانع پیشرفت شدهاند.
وی گفت: بازار فعلی هوش مصنوعی در کشور ما حداکثر دو همت است، هرچند برخی اعداد کمتر از این را نیز بیان میکنند. برای شکلگیری این بازار، ما این طراحی را انجام دادیم. در پایینترین لایه، با توجه به هزینههای هنگفتی که در این حوزه صرف شده، وظیفه این بخش بر عهده دانشگاه بوده و در چهار تا پنج ماه اخیر، توسعه سکوی هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفته است.
اسدی با اشاره تلاشهای اخیر دانشگاهها برای طراحی زیستبوم هوش مصنوعی در کشور گفت: از اواخر مهرماه ۱۴۰۳ دانشگاهها با حمایت معاونت علمی، به طراحی این زیستبوم پرداختهاند. تمرکز اصلی در ماههای اخیر بر توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی بوده است تا امکان مقیاسپذیری و یکپارچگی فراهم شود.
وی ضمن بیان این مطلب که در پایینترین لایه این سکو، ما به دنبال ایجاد زیرساختهای پردازشی قوی هستیم، گفت: در لایههای بالاتر، استودیوهای تخصصی در حوزههای مختلف هوش مصنوعی راهاندازی خواهند شد. هدف نهایی این است که حداقل ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد کسبوکار در این حوزه شکل بگیرد و بازار هوش مصنوعی در کشور رونق یابد.
دانش بنیانها میتوانند در توسعه سکوی هوش مصنوعی همکاری کنند
نماینده دانشگاه شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی همچنین به نقش شرکتهای دانشبنیان در این پروژه اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند در توسعه سکو و استودیوهای تخصصی مشارکت کنند. حتی شرکتهایی که تخصص کمتری دارند، میتوانند از پنلهای کاربرپسند مبتنی بر این سکو استفاده کنند.
اسدی با اشاره به همکاری ۱۶ هیات علمی و بیش از ۷۰ پژوهشگر در این پروژه، آن را یک اتفاق مبارک توصیف کرد و گفت: این پروژه یکی از بزرگترین همکاریهای دانشگاهی در تاریخ کشور است و امیدواریم با راهاندازی سکوی ملی هوش مصنوعی، شاهد رشد چشمگیر این حوزه در آینده نزدیک باشیم.
وی تاکید کرد: پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی با هدف ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، در حال پیگیری است و انتظار میرود در سه تا چهار سال آینده به نتایج قابل توجهی برسد.
رونمایی از MVP سکوی ملی هوش مصنوعی
اسدی با بیان اینکه امروز از MVP سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی میکنیم، خاطرنشان کرد: این پروژه با همکاری بیش از ۳۰ متخصص فنی از حوزههای سختافزاری، نرمافزاری، امنیت، هوش مصنوعی، توسعه فناوری و کسبوکار به نتیجه رسیده است. پیچیدگی توسعه این سکو بسیار بالا بود، اما خوشبختانه توانستیم با تجمیع دانش فنی در دانشگاه، آن را به مرحله اجرا برسانیم.
وی افزود: طرح این پروژه از ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شد و با امضای موافقتنامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کار به سرعت پیش رفت. در کمتر از ۵ ماه، به محصول اولیه رسیدیم و انشالله در سه ماه آینده در سال ۱۴۰۴ تستهای درون تیمی را به پایان خواهیم رساند.
اواخر شهریور ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی عمومی سکویملس هوش مصنوعی ارائه میشود
اسدی همچنین به برنامههای آینده این پروژه اشاره کرد و گفت: از هفته اول یا دوم تیرماه ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی محدودی در اختیار برخی دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان قرار خواهد گرفت. همچنین از اواخر شهریور ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی عمومی این سکو ارائه خواهد شد و اسفند ۱۴۰۴ نسخه پایدار نیز ارائه میشود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین در اولین جلسه شورای انرژیهای تجدیدپذیر که با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و رئیس سازمان ملی استاندارد برگزار شد، گزارشی از چشمانداز انرژی خورشیدی در ۱۰ سال آینده، بهرهگیری از انرژی خورشیدی بامی، پیگیری هدفگذاری ۳۰ هزار مگاواتی انرژی خورشیدی در دولت چهاردهم، بومیسازی و توسعه فناوری زنجیره سیلیکون، عمق ساخت داخل در انرژی خورشیدی، شرکتهای توانمند داخلی در حوزه انرژی خورشیدی و چشمانداز آن در ایران در افق ۱۴۱۴ ارائه کرد.
در ادامه نیز سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) به تشریح فعالیتهای این سازمان، برنامه ابلاغی توسعه سامانهها و زنجیره تولید برق خورشیدی در بخش صنعت، ایجاد و توسعه ظرفیت کارخانهجات تولیدی مرتبط با انرژی خورشیدی، حمایت از بومیسازی و ساخت داخل در وزارت نیرو و امضاء تفاهمنامه با دانشگاهها پرداخت.
همچنین اعضای این شورا پیشنهادات، راهکارها، برنامهها و اقدامات مورد نیاز برای توسعه انرژی خورشیدی، گسترش استفاده از نیروگاههای خورشیدی بامی، بومی سازی و توسعه فناوری، بهرهگیری از شرکتهای توانمند داخلی، تسهیلات مالی و تامین اعتبار مورد نیاز فعالان بخش خصوصی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و لزوم فرهنگسازی بین آحاد جامعه برای بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر را مطرح کردند.
ویکی تک پلاس
مرجع داده های صنعتی، تجاری و فناوری
با عضویت ویژه می توانید به اطلاعات بیش از 20.000 شرکت دسترسی داشته باشید
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛در آستانه سفر وزیر ارتباطات به مازندران، تیمی از معاونان و مدیران این وزارتخانه با سفر به شهرهای استان، نقشه راه تحول ارتباطی مازندران را با بررسی میدانی مشکلات و نیازها ترسیم کردند؛ اقدامی که قرار است با تصمیمات نهایی وزیر ارتباطات در شورای اداری استان، به نقطه عطفی در توسعه دیجیتال این خطه بدل شود.
بر اساس دستور وزیر ارتباطات و یک روز قبل از سفر وی به استان مازندران برخی از معاونین و مدیران وزیر ارتباطات به شهرهای مختلف این استان سفر کردند و به احصا مشکلات و نیازهای ارتباطی این شهرها و مناطق روستایی پرداختند.
قرار است پس از جمعبندی مباحث مطرح شده، در جریان سفر وزیر ارتباطات به استان مازندران و در جلسه شورای اداری استان تصمیمات لازم برای رفع موانع پیش روی توسعه ارتباطات مازندران اتخاذ شود.
تشریح اولویتهای وزارت ارتباطات در فرمانداری آمل
در همین راستا، حمید فتاحی، قائممقام وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در جلسهای با فرمانداران و رؤسای مخابرات، پست و اپراتورهای تلفن همراه شهرستانهای آمل، بابل، بابلسر، فریدونکنار و محمودآباد، که در محل فرمانداری آمل برگزار شد، توسعه فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، اجرای فیبر نوری منازل و کسبوکارها، و توسعه پوشش تلفن همراه و اجرای طرح «جینف» را از اولویتهای اصلی وزارت ارتباطات عنوان کرد.
وی افزود: استان مازندران بهدلیل پتانسیلهای بالا در حوزه گردشگری، صنعت و منابع طبیعی، شرایط ویژهای دارد و به همین دلیل، توسعه ارتباطات در این استان با حساسیت بیشتری پیگیری میشود.
فتاحی با اشاره به سرعت بالای تحول فناوری گفت: این تغییرات سریع، حوزههای مختلف را تحت تأثیر قرار میدهد و اگر بهموقع به آن نپردازیم، عقبماندگی ما در حوزه ارتباطات بهصورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.
او در ادامه افزود: در حوزه فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در حال تدوین برنامه هستیم. همچنین تمام توان خود را برای اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها بهکار بستهایم. با این حال، برای تسریع در اجرا، همکاری همهجانبه مدیران استانی بهویژه شهرداریها در زمینه نصب سایتهای جدید و صدور مجوزهای حفاری ضروری است.
وی پروژه ملی «جینف» را یکی دیگر از پروژههای مهم وزارت ارتباطات دانست که با هدف احراز هویت مکانی، ارائه بهتر خدمات به مردم و توسعه عدالت اجتماعی اجرا میشود و از ارکان اصلی مبارزه با فساد به شمار میرود.
فعالیت دو میلیون مازندرانی در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
محمد محسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، نیز در جلسه بررسی مشکلات ارتباطی برخی شهرهای مازندران از جمله قائمشهر، جویبار، سوادکوه و سوادکوه شمالی، بر نقش مهم برخی دستگاهها در ارائه خدمات از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» تأکید کرد.
وی گفت: وزارت آموزشوپرورش، سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی بیشترین میزان خدمات را از طریق این سامانه به مردم ارائه میدهند. شهروندان میتوانند تنها با وارد کردن کد ملی، به خدمات مراکز درمانی، بیمارستانها و ادارات استان دسترسی یابند.
صدر با بیان اینکه بیش از دو میلیون نفر در مازندران از خدمات پنجره ملی دولت هوشمند استفاده میکنند، افزود: تنها در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۵۰ هزار نفر از این درگاه استفاده کردهاند.
وی از راهاندازی اپلیکیشن جامع دولت هوشمند خبر داد و گفت: این اپلیکیشن با هدف دسترسی آسان و یکپارچه به خدمات دولتی طراحی شده است.
معاون وزیر ارتباطات همچنین از رونمایی قریبالوقوع «سامانه نظارت بر قطعی خدمات دستگاههای اجرایی» خبر داد و گفت: شفافیت در ارائه خدمات اولویت ماست و در صورت عملکرد ضعیف، نام دستگاه مربوطه بهصورت عمومی اعلام خواهد شد.
وی همچنین به اهمیت حکمرانی داده در حل ناترازیهای ملی اشاره کرد و افزود: ضعف در حکمرانی داده موجب بروز ناترازیهایی در حوزههایی مانند انرژی شده است. مشارکت و آگاهی عمومی در رفع این مشکلات ضروری است.
صدر ادامه داد: «برنامه ملی رفع ناترازی انرژی» توسط وزارت ارتباطات تدوین و به رئیسجمهور و سران قوا ارائه شده است و اکنون در حال اجراست. این برنامه با تمرکز بر تحلیل داده و همراهی اجتماعی، به جای افزایش تولید، بر مدیریت بهینه مصرف تأکید دارد.
معاون وزیر ارتباطات همچنین از اجرای پروژه «پروفایل انرژی افراد» خبر داد و گفت: با یکپارچهسازی سامانههای جزیرهای، بهای تمامشده خدمات بهطور شفاف در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. هدف کاهش خدمات نیست، بلکه مدیریت هوشمند آنهاست.
وی با اشاره به تکالیف وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه گفت: ۱۹ درصد از احکام این برنامه مربوط به وزارت ارتباطات است. نگهداری دادهها در مراکز غیراستاندارد ممنوع است و باید در ابر دولت متمرکز شوند؛ اقدامی مهم در راستای صیانت از دادههای شهروندان و ارتقای امنیت ملی.
صدر از فرمانداران خواست در رفع موانع اجرای پروژه فیبر نوری همکاری کنند و گفت: برخی پیمانکاران در دریافت مجوز از شهرداریها و دستگاههایی مانند راهداری با مشکل مواجهاند.
وی همچنین درباره پروژه ملی «جینف» گفت: این پروژه مورد تأکید ویژه رئیسجمهور است و با پیگیری وزیر ارتباطات در حال انجام است. فرمانداران نیز باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
در پایان، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: تأکید وزیر ارتباطات بر رضایتمندی مردم از خدمات است و ما نیز برای عمل به تعهدات خود و حل مسائل به اینجا آمدهایم.
لزوم همدلی برای توسعه زیرساختهای ارتباطی
محمد احمدی، مدیر عامل شرکت ملی پست، دیگر معاون وزیر ارتباطات، در جلسهای با مدیران اجرایی و فرمانداران شهرستانهای تنکابن، رامسر، عباسآباد، نوشهر، چالوس، کلاردشت و نور، در محل فرمانداری نوشهر بر لزوم همکاری دستگاههای محلی برای حل مشکلات آنتندهی و توسعه زیرساختها تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: نبود پوشش آنتن در برخی مناطق به علت مشکلات زیرساختی مانند تأمین برق و پایداری وضعیت فعلی است. همکاری دستگاههای استانی با وزارت ارتباطات میتواند به رفع این مشکلات کمک کند.
مدیر عامل شرکت ملی پست توسعه سایتها و دکلهای مخابراتی را با توجه به ویژگی گردشگری منطقه، ضروری دانست و تسهیل روابط میاندستگاهی، بهویژه با منابع طبیعی و راهداری را عامل مؤثر در پیشبرد این اهداف معرفی کرد.
احمدی همچنین به طرح توسعه فیبر نوری اشاره کرد و گفت که این موضوع در جلسه آتی نیز مطرح خواهد شد. او ابراز امیدواری کرد که شرکت مخابرات و دیگر شرکتهای فعال، در توسعه این زیرساختها تسهیلگری لازم را انجام دهند.
وی درباره طرح ملی «جینف» نیز گفت: این طرح از فساد، رشوه و چالشهای مدیریتی جلوگیری میکند. آئیننامه کارگروه ملی جینف از سال ۱۳۹۶ ابلاغ شده و استانداریها بهعنوان کارگروههای استانی معرفی شدهاند.
احمدی با تأکید بر تغییرپذیری اطلاعات مکانی افراد، خواستار همگامسازی دادهها با تغییرات ساختوساز و جابهجایی شد. او افزود: بیش از ۹۹ درصد اماکن شهری دارای کد پستیاند و نشانی استاندارد (سهسیلابه) و مختصات جغرافیایی، دو رکن دیگر طرح جینف هستند.
مدیر عامل شرکت ملی پست به چالشهای نامگذاری معابر و پلاککوبی ساختمانها اشاره کرد و از توافق با وزارت کشور برای نشانهگذاری مجازی معابر و ساختمانهای بدون نام و پلاک خبر داد.
وی گفت: حدود ۸۰ درصد ژئوکدسازی در استان مازندران انجام شده و طرح جمعسپاری اطلاعات برای تکمیل پایگاه دادههای آماری در روستاها با مشارکت عمومی در حال اجراست.
ضرورت توسعه کسبوکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات
مصطفی مافی، رئیس پارک فناوری اطلاعات، نیز به نمایندگی از وزیر ارتباطات در جلسهای در فرمانداری ساری با مدیران محلی، مشکلات ارتباطی شهرهای میانرود، نکا، بهشهر، گلوگاه و ساری را بررسی کرد.
در این جلسه، فرمانداران به مسائلی چون اجرای پروژه فیبر نوری، ارتباطات جادهای، قطعی برق و ضعف باطری سایتهای تلفن همراه اشاره کردند. مدیران شرکتها و سازمانهای وابسته به وزارت ارتباطات نیز برنامههای خود برای بهبود این وضعیت را تشریح کردند.
مافی با تأکید بر اولویت وزارت ارتباطات در ارتقای کیفیت شبکه، توسعه کسبوکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات را ضرورتی اجتنابناپذیر دانست
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، نمایندگان سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در اجلاس GATE-۲۰۲۵ که به طور مشترک توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونیسف برگزار شد، شرکت کردند. این اجلاس در راستای برنامه همکاری سازمان یونیسف و جمهوری اسلامی ایران برای سالهای ۲۰۲۳-۲۰۲۷ برگزار شد.
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای زیست و سلولهای بنیادی، در این اجلاس به تشریح فعالیتهای ایران در حوزه «فناوریهای کمکی» پرداخت و بر اساس مدل ۵P سازمان جهانی بهداشت، اقدامات معاونت علمی در زمینههای سیاستگذاری، تولید و تأمین فناوریهای کمکی را برشمرد.
وی با اشاره به همکاری معاونت علمی با سازمان یونیسف، بر اهمیت ظهور فناوریهای نوین، به ویژه فناوریهای دیجیتال، تأکید کرد و به تشریح راهکارهای ایجاد انگیزه در شرکتها برای تبدیل محصولات خود به فرمتهای دیجیتال پرداخت؛ رویکردی که به گفته قانعی در مورد محصولات مرتبط با نابینایی با موفقیت اجرا شده است.
فرناندو بوتلهو، متخصص برنامه فناوری کمکی سازمان یونیسف، ضمن تقدیر از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران، مدلهای ارائه شده از سوی ایران را به عنوان الگویی برای سایر کشورهای در حال توسعه معرفی کرد.
بنا به گزارش دفتر تبادل فناوری سازمان همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با یونیسف از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و تاکنون دو دوره چالش نوآوری در زمینه کودک و نوجوان با مشارکت طرفین برگزار شده است.
ارتقای سطح دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوریهای کمکی از مهمترین محورهای برنامه همکاری ایران و یونیسف به شمار میرود. مشارکت در نشستها و برنامههای بینالمللی و معرفی دستاوردها و اقدامات ایران در زمینه توسعه فناوری، سیاستگذاری و حمایت از کسبوکارهای حوزه فناوری کمکی به جوامع بینالمللی از دیگر فعالیتهای مشترک بوده است.
تلاش برای شکلگیری زیستبوم نوآوری در حوزه کودک و نوجوان، جلب مشارکت ذینفعان و سرمایهگذاری در این حوزه، و ارتقای دسترسی از طریق شناسایی و حمایت از شرکتهای فعال، از جمله سوابق همکاریهای پیشین بین معاونت علمی ریاست جمهوری و یونیسف بوده است.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از رویترز، در واقع چنین اقدامی ضربه ای به قلب کسب وکار جذاب جستجوی تبلیغات گوگل است. در همین راستا ارزش سهام گوگل کاهش یافت.
به گفته یک منبع آگاه، ادی کیو یکی از مدیران ارشد اپل در پرونده آنتی تراست علیه آلفابت (شرکت مادر گوگل) شهادت داد و گفت سازنده آیفون مشغول بررسی تغییر ساختار سافاری است. به نوشته نشریه بلومبرگ کیو همچنین گفت اپل تهیه کنندگان جستجوی هوش مصنوعی از جمله اوپن ای آی و Perplexity AI را به عنوان گزینه های جستجو در آینده افزایش می دهد.
این اخبار سبب شد ارزش سهام گوگل ۷.۶ درصد کاهش یابد و ۱۵۰ میلیارد دلار از ارزش آن در بازار کاهش یابد. پس از آنکه کیو اعلام کرد جستجو در سافاری در ماه گذشته برای نخستین بار با کاهش جستجو روبرو شده زیرا کاربران به طور روزافزونی به هوش مصنوعی رجوع می کنند، ارزش سهام اپل نیز کاهش یافت.
این اظهار نظر نشان می دهد تغییرات بزرگی در زمینه جستجو در راه است و زمان ارائه آن چندان دور نیست. این امر تهدیدی برای حریم امنی است که گوگل در کسب و کار جستجوی خود ایجاد کرده بود. البته باید اشاره کرد گوگل نیز در این زمینه بی دفاع نیست. این شرکت «حالت هوش مصنوعی» در صفحه جستجوی خود ارائه کرده تا اجازه ندهد میلیون ها کاربر از مدل های هوش مصنوعی دیگر استفاده کنند. ساندار پیچای مدیر ارشد اجرایی گوگل در شهادت خود در دادگاه آنتی تراست که ماه گذشته برگزار شد، اظهار امیدواری کرد در میانه سال جاری به توافقی دست یابد که شامل به کارگیری فناوری هوش مصنوعی جمینای آن روی موبایل های جدید است.
طبق برآورد تحلیلگران گوگل موتورجستجوی پیش فرض روی مرورگر اپل است که شرکت برای این امر حدود ۲۰ میلیارد دلار یا ۳۶ درصد درآمد تبلیغات جستجوی خوداز طریق مرورگر سافاری به سازنده آیفون می پردازد.
به گفته جیل لوریا یکی از تحلیلگران موسسه D.A. Davidson از بین رفتن انحصار در اپل حتی اگر اقدامات بیشتری انجام نشود، پیامدهای شدیدی برای گوگل دارد. بسیاری از آگهی دهندگان تمام تبلیغات خود را در گوگل انجام می دهند زیرا این شرکت در عمل انحصار ۹۰ درصد بازار را در اختیار دارد. اگر گزینه های معقول دیگری برای جستجو وجود داشته باشد، بسیاری از آگهی دهندگان ممکن است بخش اعظم بودجه خود را در گوگل صرف نکنند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور، حسین شکری دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حمل و نقل و شهرسازی را با حفظ سمت، به عنوان «مدیر کل دفتر توسعه اقتصاد» منصوب کرد.
در این حکم خطاب به شکری آمده است:
«نظر به مراتب شایستگی و تجارب، به موجب این حکم شما را به عنوان «مدیر کل دفتر توسعه اقتصاد» منصوب میکنم. با توجه به اهداف عالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و لزوم برنامهریزی برای تحول و ارتقا اقتصاد دانشبنیان کشور، انتظار میرود، ماموریتهای اصلی زیر را با جدیت دنبال نمائید:
برنامهریزی، تدوین و اجرائیسازی فرآیندها و پایش اقدامات جهت تخصیص بهینه منابع تسهیلات اشتغالزایی قوانین بودجه سنواتی کل کشور و اشتغالزایی فناوریمحور
ایجاد بستر همکاری مشترک با سایر دستگاههای اجرائی با هدف همافزایی و کاهش موازیکاری در تخصیص منابع تسهیلات اشتغالزایی قوانین بودجه سنواتی کل کشور
تدوین ساختار و فرآیند تعریف پروژهها جهت تخصیص بهینه منابع (اشتغالزایی، صندوق توسعه ملی، داخلی و اعتبارمالیاتی و …) در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور و اثرگذاری بر شاخصهای اقتصادی و اشتغالزایی با همکاری سایر بخشهای معاونت
توسعه همکاریهای پروژهمحور با دستگاهها، نهادها و سازمانها برای ایفای نقش حداکثری برای توسعه بازار محصولات اولویتدار
ایجاد ساز و کار همکاری با ۵۰۰شرکت برتر ایران (IMI_۵۰۰) جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان در همکاری با تمامی بخشهای معاونت
اولویتبندی صنعتی و تمرکز بر توسعه برنامهمحور اقتصاد دانشبنیان جهت الگوسازی پروژههای موفق دانشبنیان
بهرهبرداری حداکثری از همه ظرفیتهای پیشبینی شده در قانون جهش تولید دانشبنیان و سایر اسناد بالادستی
راهبری برنامههای ملی توسعه اقتصاد دانشبنیان
از درگاه خداوند متعال دوام توفیقات جنابعالی را در پیروی از منویات حکمیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و سیاستهای دولت چهاردهم خواستارم.»
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عصر امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه، در رأس هیأتی متشکل از معاونان و مدیران وزارتخانه، عازم این سفر خواهد شد.
این سفر با هدف بررسی وضعیت ارتباطی استان، ارزیابی روند اجرای پروژههای ارتباطی در مناطق شهری و روستایی، پیگیری میدانی و در صحنه فرایند توسعه زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی، و همچنین بهرهبرداری رسمی از پروژههای ملی ارتباطی انجام میشود.
برنامههای کاری هاشمی در این سفر به طور رسمی از صبح روز پنجشنبه آغاز میشود که شرکت در جلسه شورای اداری استان مازندران از جمله این برنامه است که به همراه مدیران استانی، نتایج جلسات عصر امروز معاونان وزیر در شهرستانهای مختلف استان بررسی خواهد شد و موانع پیش روی روند توسعه ارتباطات مازندران شناسایی و برای رفع آنها تصمیمگیری میشود.
یک روز پیش از سفر رسمی هاشمی به استان مازندران، تعدادی از معاونان وزیر به نمایندگی از وزیر ارتباطات به شهرهای مختلف استان سفر کردهاند تا مشکلات و چالشهای ارتباطی شهرستانها را بررسی کنند.
عصر امروز، محمد احمدی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پست، به همراه فرمانداران و مدیران شهرستانهای تنکابن، رامسر، عباسآباد، نوشهر، چالوس، کلاردشت و نور در فرمانداری نوشهر حضور خواهد یافت تا بهطور مستقیم به مسائل و مشکلات این مناطق رسیدگی کند.
در همین راستا، حمیدرضا فتاحی، قائممقام وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در فرمانداری آمل با حضور مسئولین شهری مشکلات شهرهای فریدونکنار، آمل، بابل، بابلسر و محمودآباد را بررسی خواهد کرد.
علاوه بر این، محسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات به نمایندگی از وزیر، در فرمانداری قائمشهر با حضور فرمانداران و مدیران شهرستانهای قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ، مشکلات ارتباطی این مناطق را پیگیری و بررسی میکند.
در نهایت مصطفی مافی، رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، به نمایندگی از وزیر ارتباطات در فرمانداری ساری با حضور مسئولین شهرستانهای ساری، میانرود، بهشهر، نکا و گلوگاه، مسائل ارتباطی این مناطق را مورد بررسی قرار خواهد داد.
در ادامه جلسه شورای اداری استان، پروژههای مختلفی در حوزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات بهصورت رسمی و برخط افتتاح خواهند شد.
این پروژهها شامل توسعه و ارتقای سایتهای تلفن همراه، ایجاد سایتهای جدید در مناطق کمبرخوردار، و بهرهبرداری از شبکه ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها (FTTH) در سطح استان است.
نشست تخصصی با فعالان حوزه فاوا، بازدید میدانی از مسیرهای ارتباطی در شهرستانهای سیمرغ و چالوس، و بررسی مشکلات و ظرفیتهای موجود در این مناطق از دیگر برنامههای سفر یک روزه وزیر ارتباطات به مازندران خواهد بود.
سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف ارتقای سطح پوشش ارتباطی، تسریع در توسعه ارتباطات روستایی، بهبود کیفیت دسترسی مردم به خدمات دیجیتال، و رفع موانع اجرایی پروژههای ارتباطی استان مازندران صورت میگیرد و پیشبینی میشود آثار مثبت و ملموسی در ارتقای «عدالت ارتباطی» در استان مازندران به همراه داشته باشد.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان از طریق شبکه کوانتومی روچستر (RoQNET) اطلاعات را با استفاده از فوتونهای جداگانه در کابل نوری ۱۱ مایلی در دمای اتاق و با کمک طول موج نوری منتقل کردند. این نخستین گام به سمت ایجاد ارتباطات کوانتومی ایمن و مقیاس پذیر به حساب می آید. شبکه ارتباطات کوانتومی امنیت داده را به میزان قابل توجهی ارتقا میدهد زیرا ایجاد نسخه یا رهگیری پیامها بدون ردیابی را غیرممکن می کند.
این سیستمها به بیتهای کوانتومی یا کیوبیتها متکی هستند که به وسیله اتمها و ابررساناها ساخته می شوند. اما در ارتباطات دور برد فوتونها یا ذرات جداگانه نور عملیاتی ترین نوع کیوبیت هستند. فوتونها با خطوط ارتباطی فعلی سازگار هستند که به طور معمول محبوبیت زیادی دارند زیرا می توانند در زیرساختهای جهانی فیبرنوری سفر کنند.
هرچند ممکن است در شبکههای کوانتومی آینده از انواع کیوبیتهای مختلفی مانند نقطههای کوانتومی یا یونهای به دام افتاده استفاده شود، هر کدام از این موارد برای فعالیتهای رایانشی خاصی مناسب هستند و فوتونها همچنان بهترین گزینه برای خطوط ارتباطی فعلی به حساب می آیند. تحقیق جدید روی فعالسازی ارتباطات بین انواع مختلف کیوبیت در یک شبکه یگانه متمرکز شده است.
استفان پربل پروفسور کالج کیت گلیسون در بیانیه مربوط به این تحقیق می گوید: فوتونها با سرعت نور حرکت می کنند گستره طول موج وسیعشان سبب می شود ارتباطات با انواع مختلف کیوبیتها ممکن شود. تمرکز ما روی توزیع درهم تنیدگی است و RoQNET یک بستر آزمایشی برای این امر به حساب می آید.
تیمهای محققان در هر دو پردیس کارشناسی خود در زمینه اپتیک، اطلاعات کوانتومی و فوتونیک را ترکیب کردند تا فناوری مبتنی بر مدارهای یکپارچه فوتونیک بسازند که از شبکه کوانتومی پشتیبانی می کند.
ویجای سوندارام که رهبر این پژوهش است می گوید: این آزمایشها به وسیله تجهیزات سنگین اپتیکی و تلسکوپهای بزرگ انجام می شد. ما سعی کردیم تمام این روند را در یک میکروتراشه قرار دهیم.
محققان دانشگاه روچستر این پروژه را گامی مهم در جهت ساخت شبکههای کوانتومی برای ارتباطات ایمن می دانند.
به گزارش ویکی تک پلاس در جلسه۷۳۰ شورای رقابت در تاریخ ۲۰ اسفند ماه سال ۱۴۰۳، اعضای شورای رقابت پس از بحث و بررسی، با اتفاق آراء حاضرین، تصمیم گرفته و مصوب کردند که دیگر دخالتی در قیمتگذاری خودروهای وارداتی نداشته باشد و خودروهای وارداتی از شمول دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری (مصوبه ۵۴۳ تاریخ ١١ بهمن ١٤٠١ و اصلاحات بعدی) مستثنی باشد.
این درحالیست که به استناد این مصوبه، گویی این تصور برای شرکتهای واردکننده خودرو ایجاد شد که در تعیین قیمت خودروهایی که وارد میکنند “مختارند” و میتوانند هر زمان که خواستند، قیمتها را تغییر دهند.
بر همین اساس دو روز پیش (پنجشنبه)، حسین فرهیدزاده- رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان- در نامهای خطاب به مدیران عامل شرکتهای واردکننده خودرو اعم از ایرانخودرو، سایپا و دیگر شرکتهای خصوصی که اقدام به واردات و فروش خودروهای وارداتی میکنند، بر تصمیمات جلسه ستاد تنظیم بازار در خصوص خودروهای سواری وارداتی اشاره و تاکید کرد که “پیرو تصمیمات جلسه ۷۳۰ شورای رقابت پیرامون اصلاح دستورالعمل شماره ۵۲۳ و مستثنی کردن خودروهای وارداتی از شمول دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری، مطابق تصمیمات جلسه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ ستاد تنظیم بازار، کلیه واردکنندگان خودروهای سواری بنزینی و هیبریدی، مکلفاند پیش از هرگونه تعیین و تغییر قیمت، گزارش لازم به همراه مستندات مربوطه را جهت بررسی کارشناسی به سازمان حمایت ارائه و پس از تایید کار گروه تنظیم بازار، اقدام به عملیاتی کردن موضوع کنند.
وی همچنین تاکید کرده است که “عرضه خودروهای مذکور، میبایست از طریق سامانه شفاف مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود.
بر همین اساس، این معاون وزیر صمت از مدیران عامل شرکتهای مذکور خواسته تا این شرکتها مقرر کنند که اقدامات آتی اعم از تعیین قیمت (ارائه اسناد و مدارک مثبته خودروهای وارداتی پس از تکمیل واردات و ترخیص از گمرک به این سازمان برای بررسی و ارائه گزارش به کارگروه تنظیم بازار) و نحوه عرضه (عرضه در سامانه شفاف مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت) خودروهای وارداتی بنزینی و هیبریدی مطابق فرآیند تعریف شده در مصوبه مذکور صورت پذیرد.
در انتهای این نامه، رئیس سازمان حمایت به صراحت اعلام کرده که طبیعتا مسئولیت و تبعات هر گونه اقدام مغایر با مفاد مصوبه یادشده، با شرکت بوده و مستوجب پیگرد قانونی خواهد بود.
به گزارش ویکی تک پلاس، حسین سادات حسینی رئیس اتحادیه دستگاه های مخابراتی در واکنش به انتشار اخباری در مورد بروز مشکل در ثبت گوشی آیفون های ۱۴و ۱۵ گفت: به علت افزایش درخواست برای ثبت گوشی همراه یا همان ریجستری، سامانه های گمرک و همتا در برخی موارد با اختلال مواجه می شود که به زودی حل می شود.
وی افزود: اگر این اختلالات برطرف نشد مردم میتوانند به اتحادیه دستگاههای مخابراتی مراجعه کنند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از سام موبایل، ماه جاری میلادی خبر بدی برای مالکان چند موبایل قدیمی گلکسی همراه دارد. گلکسی اس ۲۰، گلکسی اس ۲۰+ و گلکسی اس ۲۰ اولترا که نخستین سری پرچمدار نوآورانه سامسونگ بودند، دیگر آپدیت نرم افزاری دریافت نمی کنند.
آپدیت های نرم افزاری برای دو موبایل گلکسی دیگر یعنی A۲۵ ۵G و A۷۲ نیز قطع می شود. این دستگاه ها جزو نخستین موبایل های میان رده با ویژگی های پرچمداران مانند نمایشگرهایی با رفرش ریت بالا، بلندگوهای استریو، ارتباطات ۵G و شارژ سریع تر با بهایی ارزان تر بودند.
پشتیبانی از سری اس ۲۰ پس از ۵ سال و برای گوشی های میان رده پس از ۴ سال پایان می یابد. البته ممکن است سامسونگ یک آپدیت که هم اکنون در حال توسعه است را تا قبل از پایان یافتن پشتیبانی از این نسخه ها، ارائه کند.
سامسونگ پشتیبانی از نسخه سازمانی موبایل A۵۲ ۵G را پایان داده است. نسخه عادی این دستگاه نیز از مدتی قبل آپدیت نرم افزاری دریافت نمی کند.
این شرک کره ای علاوه بر موبایل های گفته شده، ارائه آپدیت برای موبایل گلکسی A۳۲ را نیز متوقف می کند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از موبایل ۹۱، احتمالا این سری در روزهای آینده ارائه شود.
پیش بینی می شود مک بوک ایر جدید مجهز به تراشه M۴باشد. همین تراشه در مک بوک پرو ۱۴ اینچی اپل که در اکتبر ۲۰۲۴ میلادی عرضه شده بود، به کار رفته است. طبق گزارش ها انتظار نمی رود اپل تغییرات چندانی در طراحی مک بوک ایر جدید انجام داد اما تخمین زده می شود ۳۲ گیگابایت RAM و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در دستگاه به کار رفته باشد.
علاوه بر این موارد مک بوک M۴ جدید با گزینه نمایشگر nano texture برای کاهش تابش خیره کننده نور و اندک افزایش عمر باتری ارائه می شود. همچنین انتظار می رود اپل سری آی پد های خود را نیز تجدید کند.
به گزارش ویکی تک پلاس، اوایل آبان ماه، بعد از دو سال ممنوعیت واردات آیفون مدل ۱۴ به بالا، مصوبهای برای رفع این ممنوعیت در جلسه هیئت دولت صادر شد. اما در دو سالی که واردات آیفون ۱۴ به بالا ممنوع بود، واردات به صورت قاچاق همچنان انجام شد و بعضا عدهای ترجیح میدادند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند و در کنار آن با استفاده از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با موبایل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند.
طبق گفتههای مسئولان تا قبل از ابلاغ مصوبه رفع ممنوعیت واردات نزدیک به یک میلیون دستگاه موبایل آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ وارد کشور شده بود. بنابراین در نهایت تصمیم گرفته شد امکان رجیستری این موبایلها نیز فراهم شود و هشتم اسفندماه نیز شرایط رجیستری اعلام شد.
اما با وجود گذشت پنج روز از اعلام این خبر، گزارشها حاکی از اختلال در سامانه گمرک است برخی صاحبان این موبایلها اعلام کردهاند که هنوز نتوانستهاند گوشیهای آیفون را رجیستر کنند.
در این رابطه عبدالمهدی اسدی – رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران – در گفتوگو با ایسنا، اختلال در سامانه گمرک برای رجیستری آیفونهای قبلی را تایید کرد و گفت: به نظر میرسد متقاضیان با استفاده از کد ملی میتوانند تا یک مرحلهای پیش روند، اما بعد از آن دچار مشکل میشوند.
به گفته وی مسئولان قول دادهاند که ظرف دو تا سه روز آینده این مشکل برطرف شود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، شبکه فنبازار ملی ایران به منظور تحقق اهداف نقشه جامع علمی کشور و بر اساس ماده ۱۴ آییننامه تاسیس و راهبری خود، اقدام به اعطای گواهی کارگزاری تجارت فناوری به شرکتهای فعال در این حوزه کرده است. این اقدام با هدف ساماندهی فعالیتها، جلوگیری از موازیکاری و ارتقای کیفیت خدمات، نقش بسزایی در توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری کشور ایفا خواهد کرد.
نقش محوری شبکه فنبازار در توسعه زیستبوم فناوری
شبکه فنبازار ملی ایران، مطابق با مأموریتهای تعریفشده در آییننامه تاسیس، مسئولیت ایجاد و ساماندهی فنبازارهای منطقهای و تخصصی در حوزههای اولویتدار کشور را بر عهده دارد. این شبکه با فراهم آوردن بستری برای تعامل و همافزایی میان فعالان زیستبوم نوآوری، تسهیل فرایندهای تجاریسازی و جذب سرمایه، نقشی محوری در تحقق اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ و نقشه جامع علمی کشور ایفا میکند.
مزایای گواهی کارگزاری تجارت فناوری برای زیستبوم فناوری کشور
گواهی کارگزاری تجارت فناوری که تاکنون به ۶۸ شرکت اعطا شده است، نقش مؤثری در شناسایی و رتبهبندی شرکتهای برتر دارد. شرکتهای دارای این گواهی میتوانند از حمایتهای شبکه فنبازار ملی ایران در زمینههای مختلف از جمله بازاریابی محصولات فناورانه، تبادل دانش فنی و جذب سرمایه بهرهمند شوند. این حمایتها به بهبود عملکرد کارگزاران و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان کمک قابل توجهی میکند.
همسویی با نقشه جامع علمی کشور
نقشه جامع علمی کشور بر اهمیت ایجاد ساختارهای منسجم برای تعاملات علمی و فناورانه و دستیابی به جایگاه مرجعیت علمی در منطقه تأکید دارد. شبکه فنبازار ملی ایران با اعطای گواهی کارگزاری و ساماندهی فعالان این حوزه، گامی عملی در راستای تحقق این اهداف برداشته است.
فرآیند دریافت گواهی کارگزاری تجارت فناوری
شرکتهای متقاضی میتوانند با مراجعه به وبسایت iitmco.ir و دریافت دستورالعمل، نسبت به تکمیل فرمهای مربوطه و ثبتنام اقدام کنند. بررسی درخواستها توسط کمیسیونهای تخصصی انجام شده و نتیجه حداکثر ظرف ۱۵ روز کاری اعلام خواهد شد.
نمونههایی از شرکتهای دریافتکننده گواهی
شرکتهای سنجش و دانش آیریک (اصفهان)، پیشران عرصه صنعت جهان (البرز)، عصر ابتکار باران (آذربایجان شرقی)، کیمیاگران انرژی کاسپین (تهران)، مبناپژوهان فناوریهای نوین آتیه (تهران)، نور آتیهساز البرز (تهران)، پویش مسیر توسعه (خراسان شمالی)، مهندسی گسترش سامانههای هیوا (کرمان)، جاوید نرمافزار (اردبیل) و فناوران نوآوران سماوات (قزوین) از جمله شرکتهایی هستند که در سه ماه اخیر موفق به دریافت گواهی کارگزاری شدهاند.
اطلاعات بیشتر
لیست کامل کارگزاران تجارت فناوری شبکه فنبازار ملی ایران در وبسایت این شبکه به نشانی techmart.ir در دسترس است. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و برقراری ارتباط با این کارگزاران به این وبسایت مراجعه کنند. شبکه فنبازار ملی ایران با این اقدام، گامی مؤثر در راستای تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری کشور برداشته و به حمایت از فعالان این حوزه برای دستیابی به اهداف بلندمدت کشور ادامه خواهد داد.
متقاضیان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با دفتر خدمات فنبازار ملی ایران به شماره تماس ۷۶۲۵۰۲۵۰-۰۲۱ داخلی ۴۳۳۵ تماس بگیرند.